Siara!!
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Re: Siara!!
http://www.youtube.com/watch?v=maA1wGBX ... 2DC14308B9
http://www.youtube.com/watch?v=9WLhv0rI ... 2DC14308B9
Tutaj bardzo ciekawe opisy jak nagrywać gitarkę .
http://www.youtube.com/watch?v=9WLhv0rI ... 2DC14308B9
Tutaj bardzo ciekawe opisy jak nagrywać gitarkę .
-
- 1250...1874 posty
Dzięki za rady i filmiki, bo wysłuchaniu i obejrzeniu tego wszystkiego strasznie mnie to zaintrygowało i właśnie sobie zamówilem własnego SM57, pobawię się trochę i zobaczymy co z tego będzie, wreszcie będę mógł pokazywać próbki brzmienia na forum 

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
-
- 1250...1874 posty
Zainteresuj się ewentualnie Audixami, nie miałem do czynienia z nimi (oprócz wokalnych), ale mają dobre opinie, jest jeszcze jakiś "legendarny" model senheiser (z serii e, ładnie wygląda
).

pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 1875...2499 postów
Prawdopodobnie chodzi Ci o e906.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 1250...1874 posty
Witam! Odnosząc się do zagadnienia z głośnikami, mam pytanie: Jak wiadomo zrobiłem sobie pakę 2x12, całość jest solidna i ma rozmiary mesy 2x12, wpakowany jeden głośnik eminence v12. Czy jeśli dokupię do niej głośnik v30(a potem być może podmienię v12 na kolejnego v30) ta paczka będzie brzmiała jak paka mesy na tychże głośnikach? Czy paczka mesy ma jakieś dodatkowe 'ficzersy', które pomagają jej w osiągnięciu tak ciemnego fajnego brzmienia?
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
-
- 9375...12499 postów
loteria mój drogi. Jeśli jest to idealna kopia co do milimetra, materiału kołka, wkręta to jest szansa, że będzie grała baaaardzo podobnie jak wspomniana Mesa.
-
- 1875...2499 postów
Kup jeszcze jeden mikrofon. Jednym zbierasz z glosnika a drugim z otworu na drugi glosnik. Odstep miedzy mikrofonami dobierasz tak aby sie sygnaly nie kasowaly. Nagrywasz dwa slady rownoczesnie, potem miksujesz do smaku. Paczka w tej chwili jest t.zw. "de-tuned". Do nagrywania ten system z dwoma mikrofonami daje wiecej mozliwosci niz wstawienie drugiego glosnika.Recon pisze:Jak wiadomo zrobiłem sobie pakę 2x12, całość jest solidna i ma rozmiary mesy 2x12, wpakowany jeden głośnik eminence v12. Czy jeśli dokupię do niej głośnik v30(a potem być może podmienię v12 na kolejnego v30) ta paczka będzie brzmiała jak paka mesy na tychże głośnikach? Czy paczka mesy ma jakieś dodatkowe 'ficzersy', które pomagają jej w osiągnięciu tak ciemnego fajnego brzmienia?
Aleksander Niemand
-
- 1250...1874 posty
Wymiary są takie jak w oryginale, sklejka brzozowa, czyli tak samo, montaż inny i kiepski, ale to mogę poprawić. Cała sprawa rozchodzi się o to, czy warto wydać 2k na używaną pakę mesy, czy też dokupić głośnik do mojej paki, a resztę kasy spożytkować inaczej, ciekawiej. Może tu nie chodzi o to by brzmiała identycznie, ale po prostu by grała na poziomie.
A co do rady z głośnikiem w środku, to faktycznie super sprawa
tylko kurcze bardziej mi zależy na tej pace jako sprzęcie koncertowym niż studyjnym.
A co do rady z głośnikiem w środku, to faktycznie super sprawa

Ostatnio zmieniony czw, 12 lipca 2012, 10:46 przez Recon, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
-
- 9375...12499 postów
To już twój dylemat. Mi wystarczy żeby paka grała dobrze, ale ja nie jestem gitarzystą, choć mieć dobrą pakę do testów chciałbym mieć. Może kiedyś się dorobię. Na razie mam wybrane i zakupione głośniki czyli LEGEND V12 i 121.
-
- 625...1249 postów
Lepszy od chińskich V30 jest Tayden Brit 60, lub kopia Greenbacków(True Brit), mam oba i powiem że z Brit 60 siedzi u mnie w paczce 2x12, gra dla mnie bardzo dobrze, w przesterownych lepszy jest True Brit - jest trochę ciemniejszy w brzmieniu i łatwiej oddaję charakter przesterowanego dźwięku. Ludzie też bardzo chwalą głośniki WGS(Warehouse Guitar Speakers ), jako jedne z najlepszych obecnie produkowanych, nie wiem, nie słyszałem....
-
- 125...249 postów
1. Jaka jest różnica między CV30 chinskimi, a brytyjskimi?lukasz_t pisze:Lepszy od chińskich V30 jest Tayden Brit 60, lub kopia Greenbacków(True Brit)
2. Pod jakimi względami lepszy? Bo przecie Greeny i V30 to dwa różne głośniki. Jeden lubi ogórki...
-
- 1250...1874 posty
Podobno to mit, że chińskie v30 są gorsze od brytyjskich, podobno teraz już tylko chińskie można kupić. Ostatnio widziałem combo Rivery i z ciekawością spojrzałem na głośniki - Greenbacki made in china, wzmacniacz grał jak marzenie.
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
-
- 1875...2499 postów
Zadna roznica od kiedy coraz wiecej firm ktore przeniosly produkcje do Chin skojarzylo ze chinczycy dostarczaja produkt na takim poziomie jakosci za jaki klient chce zaplacic. Fucking EurekaPanG pisze:1. Jaka jest różnica między CV30 chinskimi, a brytyjskimi?lukasz_t pisze:Lepszy od chińskich V30 jest Tayden Brit 60, lub kopia Greenbacków(True Brit)
2. Pod jakimi względami lepszy? Bo przecie Greeny i V30 to dwa różne głośniki. Jeden lubi ogórki...

Aleksander Niemand
-
- 125...249 postów
Dokładnie. Przerzuciłem trochę fałek, zarówno chinoli jak i brytoli. W ślepym teście, różnic w odsłuchu, czy na nagraniu nie ma.
-
- 625...1249 postów
Od ludzi słyszałem że Chińskie V30 sieją trochę ostrą górą.