Pamphonic 1003
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Pamphonic 1003
Posiadam taki jeden wzmacniacz mono. Ciekawe jest to że na spodniej klapie zamykającej jest przyklejony schemat. Ciężko go oderwać nie porwawszy, wręcz nie możliwe, raz ze względu na wiek, dwa, na klej(butapren). Zeskanować, też nie można, bo dolna klapa jest tak wymyślona, że nie jest płaska. Postanowiłem przerysować go w programie Diy Layout Editor i mam dwa pytania, co do możliwości tego programu. Pierwsze. Obracanie lamp jest niemożliwe(dlatego źle na schemacie narysowałem połączenia elektrod), czy można zatem wyrysować własną bibliotekę, jeśli tak, to jak?! Drugie(może głupie, a może ja jestem głupi). Chodzi o przełącznik na wejściu do selekcji urządzeń wpinanych(radio, etc...), jak on działa, nigdy nie mogłem rozgryźć takich symboli w schematach?! Załączam efekt moich poczynań.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 6250...9374 posty
Re: Pamphonic 1003
Jakbyś przerysował normalnie, a nie w pseudolustrzanym odbiciu nie miałbyś problemu z rysunkami lamp 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
Dzisiaj coś mnie naszło na rysowanie. Wziąłem sobie do serca radę Thereminatora(prostszego nicku nie mogłeś wymyśleć), no i poszło. Mam nadzieję że bez błędów, parę wartości się różnią, ale to zależy od schematu(mam dwa) i ten jest poprawny.
Ostatnio zmieniony czw, 14 czerwca 2012, 21:57 przez lukasz_t, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 6250...9374 posty
Teraz jest o wiele przejrzyściej.
PS. Pociesz się tym, że mam nicka Johann Gambolputty de von Ausfern Schplenden Schlitter Crass Cren Bon Fried Digger Dingle Dangle Dongle Dungle Burstein von Knacker Thrasher Apple Banger Horowitz Ticolensic Grander Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelter Wasser Kurstlich Himble Eisenbahnwagen Gutenabend Bitte einen Nürnburger Bratwürstel Gespurten mit Weimache Luber Hundsfut Gumeraber Schönendanker Kalbsfleisch Mittleraucher von Hautkopft z Ulm
PS. Pociesz się tym, że mam nicka Johann Gambolputty de von Ausfern Schplenden Schlitter Crass Cren Bon Fried Digger Dingle Dangle Dongle Dungle Burstein von Knacker Thrasher Apple Banger Horowitz Ticolensic Grander Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelter Wasser Kurstlich Himble Eisenbahnwagen Gutenabend Bitte einen Nürnburger Bratwürstel Gespurten mit Weimache Luber Hundsfut Gumeraber Schönendanker Kalbsfleisch Mittleraucher von Hautkopft z Ulm

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
Dzięki za pocieszenie, tak myślę, że z czasem dodam napięcia na schemacie, może się komuś przydadzą.
-
- 3125...6249 postów
-
- 625...1249 postów
Ja, ja, naturlisch .... zrysowałem właśnie z tego planu.
-
- 625...1249 postów
Nowa wersja, poszerzona o parę rzeczy - gniazda i kombinacja przełącznika co do uzwojeń pierwotnych na transformatorze zasilającym.
-
- 625...1249 postów
Wziąłem się za uruchamianie Pamphonica, i wszystko prawie dobrze, tylko mam jakiś dziwny zgrzyt na oscyloskopie, podaję prostokąt na wejście, pomiar dokonuję na wyjściu i za drugim stopniem za filtrem. Przy kręceniu gałką od basu, oscyloskop pokazuję poprawny przebieg(tak myślę), gałka od wysokich i przy maksymalny wychyleniu, mam takie coś jak na filmiku. Proszę o pomoc co to może być, a także o wskazanie literatury na ten temat, dla nauki na przyszłość. Ps. funkcja trigger mi nie działa.
http://youtu.be/X6crAFFICaU
http://youtu.be/X6crAFFICaU