Jak sądzę masz na myśli ECC85.STUDI pisze:Dopiero później zmodyfikowano ECC81 rezygnując z uniwersalnego żarzenia 12.6V/6.3V/300mA/150mA i wprowadzając ekran pomiędzy systemami triodowymi, pozostałe parametry nieznacznie zmieniono.
Zastąpienie lampy UC92 lampą ECC83
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Zastąpienie lampy UC92 lampą ECC83
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Witam.
Dzięki uprzejmości kolegi ballasttube mam wkońcu sprawną lampę UC92. Po zamontowaniu w radiu zakres UKW zadziałał
Muszę jeszcze troche je podstroić i powinno być ok, narazie najlepiej odbiera radio Maryja bo niedaleko mnie jest ich nadajnik, ale inne stacje też udało mi się złapać.
Dziękuje wszystkim za pomoc, jak będe miał problemy ze strojeniem to jeszcze się odezwe.
Pozdrawiam Piotr.
Dzięki uprzejmości kolegi ballasttube mam wkońcu sprawną lampę UC92. Po zamontowaniu w radiu zakres UKW zadziałał

Dziękuje wszystkim za pomoc, jak będe miał problemy ze strojeniem to jeszcze się odezwe.
Pozdrawiam Piotr.
Thereminator pisze:Jak sądzę masz na myśli ECC85.STUDI pisze:Dopiero później zmodyfikowano ECC81 rezygnując z uniwersalnego żarzenia 12.6V/6.3V/300mA/150mA i wprowadzając ekran pomiędzy systemami triodowymi, pozostałe parametry nieznacznie zmieniono.
Tak.