dwa radia EAW
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2 posty
dwa radia EAW
witam
zdobyłem takie oto dwa radyjka, jako zupełny laik w temacie mam pytanie czy to jakieś ciekawsze modele czy tzw popularesy
pozdrawiam tom11
zdobyłem takie oto dwa radyjka, jako zupełny laik w temacie mam pytanie czy to jakieś ciekawsze modele czy tzw popularesy
pozdrawiam tom11
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 2500...3124 posty
Re: dwa radia EAW
Witamy na forumtom11 pisze:witam
pozdrawiam tom11

Bardzo wdzięczne radia jak na początek przygody z radioodbiornikami.
Pokaż jak wyglądają w środku.
Pozdrawiam
Janusz
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 1875...2499 postów
Raczej populares ale fajne i wdzięczne radio.Niemniej po restauracji jakąś tam wartość mają.
Pozdrawiam T
Pozdrawiam T
-
- 2 posty
witam
dzięki za info, dodaję zdjęcia wew.
pozdrawiam tom11
dzięki za info, dodaję zdjęcia wew.
pozdrawiam tom11
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Ja wiem czy Amati to taki "populares"? Raczej niedocenione porządne radio. Chcesz reanimować te odbiorniki?
-
- 2500...3124 posty
Amati to bardzo ciekawe radio - Popatrzcie jakie ma lampy w końcówce mocy!tradytor pisze:Ja wiem czy Amati to taki "populares"? Raczej niedocenione porządne radio.
Już pare razy przymierzałem się do zakupu. Model 4 głośnikowy jest wg mnie lepszy niż Stradivari.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 625...1249 postów
-
- 2500...3124 posty
He, he rozpędziłem się oczywiści 2 głośnikowe. 4 głośniki to już Stradivariitradytor pisze:4 głośnikowe Amati z Treptow?
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 3125...6249 postów
Fajne radyjko (Amati) tylko dziwne niektóre rozwiązania np. sterowanie jednej EL11 z triody EABC80 a drugiej EL11 z triody ECH81.
-
- 1875...2499 postów
Sorry za głupiutki pościk.Starszawym to i ślepia źle działają.
Oba b.dobre a pierwsza Undine to jednak rzadkość.Pierwszy raz taka widzę.
Oba radia doskonałe i warte fachowej renowacji która może być kosztowna ze względu na wysoka cenę dobrych EL 11 oraz EM 11 w przypadku Amati.Graja wybornie i maja doskonałe głośniki oraz skrzynie.Część radiowa także swietna.Problemem sa przełączniki klawiszowe z reguły uszkodzone.
To jeszcze okres(około 1953 roku) kiedy DDR mogła konkurować z przemysłem zachodnioniemieckim.W latach 60-ych już nie!
Politury do renowacji ale znaczącym plusem jest kompletność i względnie dobry stan.Zagrają wybornie.
Mam 2 Amati i uważam że brzmią porównywalnie a może lepiej niż Beethoven czy Stradivarii.
To była Wielka Czwórka Ossi.Nic lepszego później nie wyprodukowano.
Pozdrawiam T
Oba b.dobre a pierwsza Undine to jednak rzadkość.Pierwszy raz taka widzę.
Oba radia doskonałe i warte fachowej renowacji która może być kosztowna ze względu na wysoka cenę dobrych EL 11 oraz EM 11 w przypadku Amati.Graja wybornie i maja doskonałe głośniki oraz skrzynie.Część radiowa także swietna.Problemem sa przełączniki klawiszowe z reguły uszkodzone.
To jeszcze okres(około 1953 roku) kiedy DDR mogła konkurować z przemysłem zachodnioniemieckim.W latach 60-ych już nie!
Politury do renowacji ale znaczącym plusem jest kompletność i względnie dobry stan.Zagrają wybornie.
Mam 2 Amati i uważam że brzmią porównywalnie a może lepiej niż Beethoven czy Stradivarii.
To była Wielka Czwórka Ossi.Nic lepszego później nie wyprodukowano.
Pozdrawiam T