Taka mała ciekawostka
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Taka mała ciekawostka
http://aukro.cz/radio-slovensky-narodny ... 81129.html "Slovenský národný prijímač" - W sumie jak nasz, tylko ze skalą 

-
- 625...1249 postów
Re: Taka mała ciekawostka
A my Naród wybrany możemy coś tam nabyć? Bo znalazłem coś ciekawego tylko jak to zrealizować, w euro,koronach i jak się dogadać?
Poz
tedi.
Poz
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 1250...1874 posty
Witam.Proponuję "przestudiowanie treści" skali odbiornika.Wymowna i "pouczająca".
Pzdr.
Pzdr.
-
- moderator
Jak Czech czy Słowak uparty i chce tylko po swojemu to dogadać się trudno (zdarzają się tacy , nie mam pojęcia dlaczego, w naturze tego nie widziałem). Na Słowację oczywiście w Euro, do Czech w koronach. Płacić można różnie, najprościej (ale nie najtaniej) to przelew zagraniczny (nie wszystkie banki to umożliwiają), międzynarodowy przekaz pocztowy, PayPal (jak ktoś ma), Western Union/MoneyGram i inne.tedikruk111 pisze:A my Naród wybrany możemy coś tam nabyć? Bo znalazłem coś ciekawego tylko jak to zrealizować, w euro,koronach i jak się
A nabyć możesz, jak sprzedawca się zgadza wysyłać za granicę.
Tylko stacje niemieckie i sojusznicze. I jako jeden rodzynek - Moskwa, nie wiem czemu.Witam.Proponuję "przestudiowanie treści" skali odbiornika.Wymowna i "pouczająca".
-
- 3125...6249 postów
Witam. Wydaje się to proste. Tak kiedyś jak i teraz z Moskwą bardziej się liczono. A dwa lata wcześniej był to jeszcze sojusznik.tszczesn pisze: Tylko stacje niemieckie i sojusznicze. I jako jeden rodzynek - Moskwa, nie wiem czemu.
-
- 625...1249 postów
Ja kupiłem dwa radia na Aukro, ale tam się zarejestrowałem, bo nie wiedziałem że mogę przez Allegrotedikruk111 pisze:A my Naród wybrany możemy coś tam nabyć? Bo znalazłem coś ciekawego tylko jak to zrealizować, w euro,koronach i jak się dogadać?
Poz
tedi.

Obydwie transakcje były ciężkie w tym jedna bardzo. Nieprawdopodobnie niekomunikatywni, i żadnej, absolutnie żadnej woli komunikacji..
Żeby zrobić przelew potrzebowałem numer SWIFT. Wysłałem do niego z 10 maili (używałem translatora), dzwoniłem... A on tylko w tym swoim żargonie "no nieładnie, no nieładnie...." W końcu zadzwoniłem do tego miasteczka do banku a tam pan płynną angielszczyzną podał mi ten numer i wysłałem kasę "na własne ryzyko" , jak to powiedziała Pan w Citibanku. Ale to nie koniec. Pan radio opakował radio w papier i nie włożył nic do środka. Głośnik się urwał i zdemolował wnętrze.

i radyjko teraz kiedy piszę gra w biurze

Generalnie się zniechęciłem, ale poluję na jedną taką Teslę bez skali...
F.
Robert SP5RF
-
- 625...1249 postów
Ja przepraszam że tak obok tematu, ale inni czytający też się coś dowiedzą. Firma kurierska wożąca po Polsce 10kg dowolnej wielkości za niecałe 20zł, za transport
z Czech życzy sobie 120zł! i całość traci sens.Nie wiadomo za ile to pójdzie ,teraz wisi za 1koronę. Wycieczkowiczów na piwo nie znam w okolicy I to by było
na tyle.
Pozdrawiam
tedi.
z Czech życzy sobie 120zł! i całość traci sens.Nie wiadomo za ile to pójdzie ,teraz wisi za 1koronę. Wycieczkowiczów na piwo nie znam w okolicy I to by było
na tyle.
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 625...1249 postów
Witam !
Kupowałem kilka radii jak też i lamp z Czech. Nie miałem żadnych przykrych incydentów , radia starannie zapakowane, terminowo wysyłane, komunikacja może niezbyt wylewna ,ale rzeczowa. Wyjątkiem był jeden przypadek kiedy po prostu wylicytowałem radio za bardzo małe pieniądze i kontrahent się nie odezwał, pewnie doszedł do wniosku,że to nie interes.
Pieniądze można przekazywać na różne sposoby nie tylko przez bank, natomiast rzeczywiscie przy małych transakcjach dobijają koszty transportu - wychodzi minimum rzędu 70 zł.
Oczywiście przydaje się trochę znajomosć ichniego języka , ja akurat trochę pamiętam ze wspólnego łażenia po górach, a korespondencyjnego się douczam w miarę potrzeb.
Na podkreślenie zasługuje rzetelne wystawianie przedmiotów na aukcji; regułą jest kilka zdjęć zrobionych aparatem fotograficznym; a nie jakimś g.......m, obrazujących radio również w środku. Od naszych pożal się Boże sprzedawców częstokroć nie można się doprosić zdjecia jak radio wygląda w środku i czy cokolwiek tam jest.
Pozdrawiam ed_net
P.s.
Akurat mam na warsztacie czeskie przedwojenne radio IDEAL które niedługo zaprezentuję.
Kupowałem kilka radii jak też i lamp z Czech. Nie miałem żadnych przykrych incydentów , radia starannie zapakowane, terminowo wysyłane, komunikacja może niezbyt wylewna ,ale rzeczowa. Wyjątkiem był jeden przypadek kiedy po prostu wylicytowałem radio za bardzo małe pieniądze i kontrahent się nie odezwał, pewnie doszedł do wniosku,że to nie interes.
Pieniądze można przekazywać na różne sposoby nie tylko przez bank, natomiast rzeczywiscie przy małych transakcjach dobijają koszty transportu - wychodzi minimum rzędu 70 zł.
Oczywiście przydaje się trochę znajomosć ichniego języka , ja akurat trochę pamiętam ze wspólnego łażenia po górach, a korespondencyjnego się douczam w miarę potrzeb.
Na podkreślenie zasługuje rzetelne wystawianie przedmiotów na aukcji; regułą jest kilka zdjęć zrobionych aparatem fotograficznym; a nie jakimś g.......m, obrazujących radio również w środku. Od naszych pożal się Boże sprzedawców częstokroć nie można się doprosić zdjecia jak radio wygląda w środku i czy cokolwiek tam jest.
Pozdrawiam ed_net
P.s.
Akurat mam na warsztacie czeskie przedwojenne radio IDEAL które niedługo zaprezentuję.
-
- 625...1249 postów
A właśnie, próbowałem zalogować się na Aukro przez Allegro i nie mogłem (nie znalazłem gdzie). Czy ta funkcja jeszcze istnieje?
Robert SP5RF
-
- moderator
Na Aukro logujesz się loginem i hasłem z Allegro.frycz pisze:A właśnie, próbowałem zalogować się na Aukro przez Allegro i nie mogłem (nie znalazłem gdzie). Czy ta funkcja jeszcze istnieje?