Elektrit Herold
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Elektrit Herold
Witam.
Proszę właścicieli takiego radia aby zobaczyli tą aukcję http://allegro.pl/elektrit-herold-przed ... 45679.html
i powiedzieli czy shassi jest oryginalne bo widać tam okrągłe kubki oraz jeden wolny kapturek od lampy, który nie wiadomo do czego miałby być podłączony.
Pozdrawiam i licz na odpowiedź
Tadeusz
Proszę właścicieli takiego radia aby zobaczyli tą aukcję http://allegro.pl/elektrit-herold-przed ... 45679.html
i powiedzieli czy shassi jest oryginalne bo widać tam okrągłe kubki oraz jeden wolny kapturek od lampy, który nie wiadomo do czego miałby być podłączony.
Pozdrawiam i licz na odpowiedź
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 625...1249 postów
Re: Elektrit Herold
A nie powinien być on podłączony do tej EBL1? Widać wyraźnie, że "cycek" się urwał...
Kabelek ekranowany biegnie w stronę potencjometru , ja też typuję na S1 lampy EBL1
A czy te okrągłe filtry są oryginalne bo wyglądają jak od Pionierka?
Tadeusz
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Filtry są tylko podobne do pionierowych.
Radio wygląda oryginalnie i kompletnie.
Jaki by nie był stan oryginalności to jest to egzemplarz warty uwagi z wiadomych przyczyn.
Obecna cena świadczy o tym że inni myślą podobnie.
Radio wygląda oryginalnie i kompletnie.
Jaki by nie był stan oryginalności to jest to egzemplarz warty uwagi z wiadomych przyczyn.
Obecna cena świadczy o tym że inni myślą podobnie.
Ciekawe a tak to wygląda , że właściciel nie zdawał sobie sprawy ile jest warte.
Nawet dziwne , że nikt się nie dogadał i zaoferował np.1000 lub nawet 2000 zł za wycofanie radia z aukcji....
Nawet dziwne , że nikt się nie dogadał i zaoferował np.1000 lub nawet 2000 zł za wycofanie radia z aukcji....
szukam ramki alumnium do Telefunken 813W,i T5Z,
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
- romanradio
- 1250...1874 posty
Zawsze "spieniają" chyba nie tylko mnie,takie nieeleganckie(mówiąc bez mocniejszych określeń),podejścia do sprawy.Ciekawe,dlaczego takie patologie nie zdarzają się na E-buy?jurek968 pisze:Ciekawe a tak to wygląda , że właściciel nie zdawał sobie sprawy ile jest warte.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
Znam sprzedającego, doskonale zdaje sobie sprawę z tego ile to radio jest warte.jurek968 pisze:Ciekawe a tak to wygląda , że właściciel nie zdawał sobie sprawy ile jest warte.
A jeśli chodzi o oryginalność kubków, to nie ma głupich, z wiadomych względów odpowiedź pojawi się dopiero po zakończeniu aukcji.
Aktualnie na wymianę: Esbrok Magnes
Rozumiem, że "maciekb44' wie że kubki są nie oryginalne a jako kolega nie chce psuć aukcji koledze bo w innym przypadku potwierdziłby oryginalność.
To też jest odpowiedź na moje pytanie.
Pozdrawiam
Tadeusz
To też jest odpowiedź na moje pytanie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Rozumiem że w takim wypadku nie bedziesz licytował tego radia?maciekb44 pisze:Znam sprzedającego, doskonale zdaje sobie sprawę z tego ile to radio jest warte.jurek968 pisze:Ciekawe a tak to wygląda , że właściciel nie zdawał sobie sprawy ile jest warte.
A jeśli chodzi o oryginalność kubków, to nie ma głupich, z wiadomych względów odpowiedź pojawi się dopiero po zakończeniu aukcji.
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
To że filtry zostały wymienione nie ulega wątpliwości.
Nie zmienia to jednak faktu że jest to jeden z nielicznych Heroldów który wypłynął w ostatnich latach.
Podejrzewam że stan radia nie wystraszy wytrawnych kolekcjonerów, w końcu przywrócenie do oryginału nie jest jakimś karkołomnym wyczynem.
Ciekaw jestem natomiast jak bardzo cena przekroczy próg zdrowego rozsądku
Nie zmienia to jednak faktu że jest to jeden z nielicznych Heroldów który wypłynął w ostatnich latach.
Podejrzewam że stan radia nie wystraszy wytrawnych kolekcjonerów, w końcu przywrócenie do oryginału nie jest jakimś karkołomnym wyczynem.
Ciekaw jestem natomiast jak bardzo cena przekroczy próg zdrowego rozsądku

Witam rozwieje wasze wątpliwości 3 lata temu robiłem takiego Herolda i ten filtr też w nim był okrągły wrzucam fotke ale na niej tego filterka nie widać zbyt dobrze
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Muszę przyznać że jestem zaskoczony tym jakże nietypowym kształtem filtrów. No cóż pomyłka 

- zagore1
- 2500...3124 posty
Witam Kolegę!izolchem pisze:Witam rozwieje wasze wątpliwości 3 lata temu robiłem takiego Herolda i ten filtr też w nim był okrągły wrzucam fotke ale na niej tego filterka nie widać zbyt dobrze
Jest coś dla mnie

A co do pionierkowatych filtrów to przecież Pionier to też dzieło byłych pracowników Elektrita.
Czy kolega ma jeszcze jakieś zdjęcia Elektritów, albo informacje o nr chassis?
Pozdrawiam
Janusz
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Witam Wieczorem podam numerek mojego Allegro a ten Herold został zakupiony zaraz po wojnie w Warszawie i przywędrował do Wielunia