I po dość długiej przerwie (i zastanowieniu się czy sprzedawać czy co z tym zrobić) ja se vrati do radyj
A na dobry początek (a może kolejny) zaprezentuję tutaj dopiero co odnowionego Mazura, nowa tkanina, skrzynka odnowiona, elektronika odnowiona - tak pewnie wyglądał ponad 50 lat temu, gdy ktoś go kupił...:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
To tak: co do kondensatora, to pewnie chodziło Koledze o ten co jest wystający, ta on jest od łączówki do potencjometru, także dlatego on jest w takiej pozycji, tam dalej taki biały to jest rezystor w zasilaczu, a co do rdzenia to uwierz mi, ale on tam jest, tylko głęboko wkręcony. Radio jest grające - sprawne.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Witam.Sądzę,może się mylę,że uwaga Kolegi Telewizorka dotycząca kondensatora to inteligentna refleksja wynikająca z prawdopodobnie wkręconego maksymalnie rdzenia w indukcyjności w drugim filtrze co oznacza że te 200 pF" to było a nie jest".Krótko mówiąc Kolega "zatestestował" Nas inteligentnie.
Pozdrawiam.
ile bym - kurczaczki blaszaczki - Mazurków nie miał w rękach, to wszystkie miały tenże właśnie kondensator 200pF "rozjechany". Czyżby ciepełko od EBL21 dawało się we znaki??? Z doświadczenia mogę powiedzieć: wymiana tego akurat kondka w filtrze na inny 200pF na pewno poprawi "położenie rdzenia". Osobiście wymieniam na mikowe (a mam ich całą paczkę) i pomaga w 100%.