MartensEleven pisze: Może coś mieszam, bo jestem dopiero początkujący w tej dziedzinie, więc proszę o jakieś teoretyczne wyjaśnienie.
Nie martw sie , kazdy kiedys zaczynał
MartensEleven pisze:
P.S. Na podstawie tych wszystkich wiadomości miałbym propozycje i chęć utworzyć takie małe kompendium na temat podstaw konstruowania i obliczania elementów układów lampowych. Myślę że dla nowych użytkowników byłoby to przydatne, a jednocześnie może to przyciągnąć nowych użytkowników poprzez wyszukiwanie w Google tego tematu.
rozumiem , normalne , skoro właśnie udało sie zrozumieć podstawy , to najwyższy czas by napisać kompendium. Każdy tak robi , to nic dziwnego.
1) Ja sie niczym nie martwie, uczę się bardzo szybko
2) To chyba protekcjonalne było :-] Ale może nie wyczułem ironii. Co do chęci nowatora ku produkowaniu kompendium, to powiem tylko, że ono by się tak czy siak przydało, ja jestem tylko kolejnym przykładem tego, że coś co możńa opanować w jeden dzień wymaga tygodnia poszukiwań i pytania się obcych osób o co chodzi i w czym rzecz, właśnie dlatego, że brakuje takiego kompendium zrobionego konkretnie i jasno dla człowieka z podstawową wiedzą z matematyki i elektryczności.
Lepiej wiedzieć że się myśli, niż myśleć że się wie.
MartensEleven Chciałbym Cię prosić o konsekwentne stosowanie polskich liter (ogonki wszelkie typu ą, ę) lub rezygnację z ich stosowania. Zdania warto dzielić na krótsze (nie dzieliłem już nic w powyższym , zdaje się 2-zdaniowym poście). Byłoby także fajnie gdybyś przed wysłaniem wiadomości przeczytał ją celem wyeliminowania literówek jak i błędów ortograficznych. Literówka każdemu może się przytrafić raz na jakiś czas. Źle się dzieje, jeśli w niemal każdym poście zdarzają się takie błędy. Świadczy to o braku szacunku dla współużytkowników forum.
Na naszym forum panują przyjęte już pewną tradycją zwyczaje. Wśród tych zwyczajów jest dbałość o język i pisownię. Zachęcam do lektury wątku: