Akcja - Stażysta Forumowy rozpoczęta

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

admin
administrator

Akcja - Stażysta Forumowy rozpoczęta

Post autor: admin »

Witam
Dzisiaj rozpoczęła się akcja "Stażysta Forumowy".
Każdy nowo przyjęty użytkownik dostaje uprawnienia stażysty. Oznacza to, ze jego posty - na razie z wyjątkiem Działu dla Początkujacych przed opublikowaniem na Forum wymagać będą akceptacji Moderatora. Aby zostać pełnoprawnym Użytkownikiem trzeba będzie się wykazać stosowaniem do zasad regulaminu Forum i jego działów.

Przeglądam teraz wstecznie wpisy użytkowników, którzy sprawiają najwięcej problemów na Forum. Oni równiez zostaną przeniesieni - mam nadzieję, że tymczasowo do grupy Stażystów Forumowych :evil: . Są już pierwsi "kandydaci".

Każdy Stażysta posiada przydzielony avatar oznaczający, że jest on Stażystą. Ten avatar to obecnie po prostu smoczek, symbolizujący forumowe "niemowlęctwo" - oczywiście bez zadnych negatywnych odniesień :) .

Zapraszam do zgłaszania avatara dla Stażysty Forumowego, którym bedę mógł zastąpić ów symboliczny smoczek.
Jasiu

Re: Akcja - Stażysta Forumowy rozpoczęta

Post autor: Jasiu »

Czołem.
admin pisze: Przeglądam teraz wstecznie wpisy użytkowników, którzy sprawiają najwięcej problemów na Forum. Oni równiez zostaną przeniesieni - mam nadzieję, że tymczasowo do grupy Stażystów Forumowych :evil: . Są już pierwsi "kandydaci".
Zadam pytanie prostym językiem w nadziei, że dostanę równie prostą odpowiedź. Dlaczego smoczka, a nie kopa w dupę?

Jasiu
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Ci co będą mieli być usunięci zostaną usunięci. "Smoczka" może dostać np. użytkownik z dużym stażem, któremu zacznie nieco odbijać. Szkoda takiego Użytkownika kasować, może tymczasowy "smoczek" pozwoli mu powrócić na dobrą drogę.

Twoja uwaga dotyczy zresztą kwestii pobocznej, bo "smoczek" przeznaczony jest dla nowych użytkowników i po to został wprowadzony.

Korzystając z okazji pozwolę sobie wyrazić żal, że mimo prawdziwej burzy w dziale Organizacji Forum nikt nie przeznaczył choćby promila energii, którą tam wytracił na stworzenie stażowego avatara.
Awatar użytkownika
nxn68
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nxn68 »

Obrazek nie jest tu chyba aż tak ważny byle tylko kojarzył się jednoznacznie. Smoczek może być moim zdaniem.
Awatar użytkownika
kciuq
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: kciuq »

Pierwszy lepszy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Moim zdaniem jest to dobry i zły pomysł. Dobry ponieważ na niektórych to faktycznie zadziała; zły ponieważ niektórzy użytkownicy, zwłaszcza z większym stażem na forum będą czuli się w jakiś sposób urażeni i będą "męczyć" swoimi PW modów i adminów by to zniwelować. Mnie to jednak nie przeszkadza gdyż wiem że kopalnią wiedzy nikt nie jest! Trzeba by mieć ze 150 lat i być po wszystkich możliwych studiach by znać odpowiedzi na wszystkie pytania...
Niemniej jednak: troll nie karmiony :arrow: umiera z głodu...
Od dawna nie zaglądam do zakładki "początkujący" choć sam tam powinienem czasami trafić, a to dlatego że: 1' nie chcę źle pomagać, 2' nie chcę być sprowokowany przez takiego czy innego delikwenta.
Pozdrawiam serdecznie Gsmoka o stalowych nerwach, forum ma sens, jego informacje są cały czas potrzebne. Ta sinusoida normalni/trolle sięgnęła dna co przejdzie za jakiś czas, tak jak to jest z demografią, inflacją czy innymi pierdołami. Alka pozdrawiam też, gdyż wiem że to czyta tak samo jak kolega k24.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
nxn68
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nxn68 »

Moje propozycje avatara z Corel Gallery, kupionego legalnie jakieś 10 lat temu:
Awatar użytkownika
zjawisko
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: zjawisko »

A może po prostu klasyczny "motoryzacyjny" liść?

edit: Właśnie widzę, że już w bliźniaczym wątku przed chwilą to zaproponowano.
Przechodniu, wyjmij z teczki mózg elektronowy
i nad losem (...) podumaj przez chwilę.
Wisława S.
Awatar użytkownika
AndrzejJ
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: AndrzejJ »

Od 15 do 20-24 jestem codziennie przed komputerem, więc mogę jak KaKa- akceptować posty (pod względem trololowania, bo raczej pod względem przydatności i rzetelności informacji sam czasem ładny kwiatek walne :D).
Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Jado »

Machnąłem taki avatarek - chyba oddaje ideę ;-)
lampa_osesek.jpg
Do przeskalowania oczywiście.
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: TELEWIZOREK52 »

A gdyby tak jak w wojsku. Młody żołnierz to po prostu KOTEK. Sierściuch to przyjemne stworzenie i nie powinno nikogo urazić.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Fajnie, że sprawa Avatara ruszyła. Dziekuję WSZYSTKIM tutaj i w drugim wątku za podesłane propozycje :) .
Jado - ten smoczek lampowy jest rewelacyjny :) . Obawiam się jednak, ze może być nieco zbyt frywolny dla niektórych nowych użytkowników. Znajdę dla niego jakieś miejsce na Forum, choćby jako alternatywny symbol grupowy lub działu.
Sądzę, że będę zmierzał w kierunku zaproponowanego w równoległym wątku zielonego listka z jakąś formą wyjaśnienia w postaci napisu np. nowy użytkownik. Problem polega na tym, że staż ma wprawdzie pomóc w odsiewaniu troli i osób nie przestrzegających regulaminu, ale nie może równocześnie symbolizować, że ktoś jest potencjalnym trolem - bo nim nie jest, tego przecież z góry nie zakładamy.
Postaram się dzisiaj wieczorem dodać nowy avatar. To jednak nie oznacza, że może być zmieniony jeśli w międzyczasie ktoś coś wymyśli.

Chciałbym podziękować Użytkownikom deklarującym chęć pomocy przy akceptacji nowych postów. Możliwość akceptacji oznacza jednak przejście do Grupy Moderatorów Forum, a więc przeprowadzenia dyskusji z obecnymi Członkami Grupy Moderatorów. Ta ostatnio trochę się skurczyła i jej wzmocnienie pewnie prędzej czy później nastąpi.
klik

Post autor: klik »

gsmok pisze: Korzystając z okazji pozwolę sobie wyrazić żal, że mimo prawdziwej burzy w dziale Organizacji Forum nikt nie przeznaczył choćby promila energii, którą tam wytracił na stworzenie stażowego avatara.
IMO LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO.
Smoczek jest genialny i doskonale oddaje sens tego zamysłu.
A że urazi ponuraka bez poczucia humoru, to doskonale.
I tak jest TU takich cokolwiek za dużo :mrgreen:
andy
Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Jado »

No to może jeszcze coś na zgodę między lampami :-)
Tubes_together.jpg
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Awatar użytkownika
Ukaniu
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Ukaniu »

Rząd myśli, że zwiększając podatki i obciążenia uzyska wieksze przychody.
Zarząd forum uważa, że wprowadzając szykany dla nowicjuszy stworzy forum elitarne.
No cóż od dłuższego czasu obserwuję, że to wszystko idzie nie w tą stronę w która powinno.
A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl