Bardzo pilnie poszukuję biblioteki do Eagle z lampami (w szczególności 6N2P, ogólnie ruskimi zamiennikami znanych, lubianych i często używanych). Jeżeli napisałem w złym dziale to proszę moderatorów o przeniesienie tematu.
Ważka260196
6N2P - Eagle i poszukiwania biblioteki
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2 posty
-
- 125...249 postów
Re: 6N2P - Eagle i poszukiwania biblioteki
Ale po co tak? Możesz przecież dawać klasyczne triody i po prostu zmienić nazwę na 6N2P. Pinaż jest taki sam.
Mogę Ci podesłać biblioteki z lampami. Podaj mejla.
Mogę Ci podesłać biblioteki z lampami. Podaj mejla.
-
- 2 posty
wazka260196@[abc123]gmail.com
Wytnij wszystko co jest w nawiasie kwadratowym. Taka ochrona przed botami spamującymi
Generalnie słyszałem, że są pewne subtelne różnice w pinażu akurat tej konkretnej triody w porównaniu z np. 12AX7, ECC83 itp.
Wytnij wszystko co jest w nawiasie kwadratowym. Taka ochrona przed botami spamującymi

Generalnie słyszałem, że są pewne subtelne różnice w pinażu akurat tej konkretnej triody w porównaniu z np. 12AX7, ECC83 itp.
-
- 125...249 postów
Nie ma różnic w schemacie triody (masz anodę, siatkę i katodę w dwóch połówkach). Są różnice w żarzeniu rzecz oczywista, ale tego schemat obu połówek jednej lampy nie obejmuje. Dorysowujesz sobie sam już w fazie projektu PCB.
Mail poszedł
Mail poszedł

-
- 1875...2499 postów
Proponuje takze zaczac samemu rysowac elementy. Na tych z bibliotek Eagle'a czesto nie mozna polegac. Mozna dojsc do niezlej wprawy i jesli np. czesci, ktora kupilismy nie mozna znalezc w zadnej z bibiotek to szybko mozna sobie samemu narysowac.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com