W związku z tym, że nie znalazłem zadowalającego mnie rozwiązania takiego wzmacniacza próbuję sam zaprojektować wzmacniacz na bazie wiedzy i schematów znalezionych w necie. Schemat w załaczniku, trochę w dziwacznej formie, ale jescze nie skonfigurowałem do końca kompa na takie ewentualności jak wyciąganie grafiki z programu do projektowania Moje zapytanie do biegłych w temacie:
1. Czy schemat jest poprawny elektrycznie?
2. Czy ECC83 jest dobrym rozwiązniem w stopniu sterującym?
3. Czy połaczenie masy żarzenia i anodowego pozwoli wyeliminować brumy?
Liczę na wsparcie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt, 3 lutego 2012, 11:48 przez Thomas von'Zig, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoko, można przenieść do początkujących O co chodzi z tym USZ? Chodzi o zasilanie? Też mam tu wątpliwości.
Rysuję w starożytnym Protelu sprzed 20 lat.
Umówmy się tak, że wiem co to jest pętla ujemnego sprzężenia zwrotnego i do czego służy, ale nie znam jeszcze żargonu, którym się posługują forumowicze, więc proszę sobie darować takie przytyki. Ja natomiast słabo widze tę pomoc ze strony forumowiczów. Jak na razie kilka odpowiedzi i żadnej sensownej podpowiedzi.
Kolego u-boot!!
Proszę się ograniczyć do wypowiedzi merytorycznych. Teraz piłeczka jest po Twojej stronie. Razem z Założycielem wątku czekamy z niecierpliwością na odpowiedź .
No to ja powiem...
Powinno być podłączone za RK i CK (bezpośrednio na katode), a nie między RK i CK a jakimś "pizdrykiem" kilkuset omowym.
Zastanawia mi stosowanie owego pizdryka ?
Pozdrawiam.
AndrzejJ pisze:Tak, ale nie można wrzucić na forum, i osoby które chcą zobaczyć schemat muszą go ściągać...
Już lepiej zrób screena, obetnij w paincie i wrzuć
AndrzejJ pisze:Tak, ale nie można wrzucić na forum, i osoby które chcą zobaczyć schemat muszą go ściągać...
Już lepiej zrób screena, obetnij w paincie i wrzuć
Tak stara wersja programu chyba pracuje jeszcze w trybie DOS, z którego nie tak prosto zrobić PrintScreena...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
AndrzejJ pisze:No to ja powiem...
Powinno być podłączone za RK i CK (bezpośrednio na katode), a nie między RK i CK a jakimś "pizdrykiem" kilkuset omowym.
Zastanawia mi stosowanie owego pizdryka ?
Pozdrawiam.
Już podawałem ten link ze schematem innego projektu z tego forum i tu też jest zastosowane takie rozwiązanie.
Domyślam się, że chodzi o tego "pizdryka"
To, że w innym schemacie tak jest nie znaczy że jest poprawnie...
A IMHO USZ musi być bezpośrednio podpięte do katody...