Warsztacik :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- ciasteczkowypotwor
- 500...624 posty
- Kontakt:
Re: Warsztacik :)
Nie panowie, jeśłi firma podpisuje umowę na złomowanie, to zbiera teraz graty tak jak stoją, zepsute, używane, czy leżaki magazynowe. A co z nimi potem zrobi to już sprawa firmy. Swego czasu fakt, było raczek klepane tylko. Ale teraz przyznaję, że raczej wrzucane na ciężarówkę, a nie klepane.
Zapraszam po serwisówki:
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
Witam! Niektórzy z Was mają rzeczywiście fajne warsztaciki. U mnie ogólnie porządek, ale co jakiś czas muszę sprzątać. Drugi mam w piwnicy. Na szczęście żonka już nie sapie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt adam2948.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt adam2948.
-
- 125...249 postów
Jakieś pół roku temu przeprowadziłem się do innego (większego
) pokoju, więc warsztacik się rozrasta.
Zaprojektowałem i z pomocą Taty złożyłem nowy blat roboczy o długości ponad 2m z gniazdkami elektrycznymi, na razie podłączonymi bezpośrednio do sieci, ale chcę kupić transformator separacyjny.

Zaprojektowałem i z pomocą Taty złożyłem nowy blat roboczy o długości ponad 2m z gniazdkami elektrycznymi, na razie podłączonymi bezpośrednio do sieci, ale chcę kupić transformator separacyjny.
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
- AZ12
- 3125...6249 postów
Witam
Dobrze by było zastosować podstawkę pod lutownicę oraz lampę stołową na wysięgniku.
Dobrze by było zastosować podstawkę pod lutownicę oraz lampę stołową na wysięgniku.
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 125...249 postów
Na zdjęciach nie widać tego, po za kadrem jest lampa podłogowa z giętką szyjką o większej mocy. Czasem robi się bardzo gorąco podczas pracy... A tfu, przyjemności!
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
- romanradio
- 1250...1874 posty
Witam!
a ja wreszcie posprzątałem,a moja 3-cia żona nic na to,a przecież się starałem.
a ja wreszcie posprzątałem,a moja 3-cia żona nic na to,a przecież się starałem.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Przypomniały mi się dawne lata ZURT'owskie 

Pozdrawiam
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Jado.
-
- 1250...1874 posty
Kol. Romanieradio - jest miodzio ! Nie przejmuj się tym co myślą koleżanki małżonki. One nas nie rozumieją. Tych dwóch pierwszych też tam nie wpuszczaj bo jak Ci posprzątają to niczego potem nie znajdziesz.
Ja tak miałem, wskutek czego od paru miesięcy nie mogę odnaleźć pudełeczka z przekaźnikami. Pokoje-warsztaty trzeba zapatrzyć w zamek i najlepiej jeszcze podłączyć wszystko pod prąd, jak elektryczny "pastuch".
Romanradio, czy tam pod generatorem Г4-18А to beżowe (żółtawe?) pudełko to kultowy "awometr" Ц20?

Romanradio, czy tam pod generatorem Г4-18А to beżowe (żółtawe?) pudełko to kultowy "awometr" Ц20?
_
- romanradio
- 1250...1874 posty
Dzięki za wsparcie,wszystko pod kontrolą,przyjacielu,one tam raczej nie wchodzą,kiedyś ostrzegłem,że tam wszędzie jest prąd,nawet na podłodze,żonę widziałem 2 dni temu w kuchni. To nie bałagan,bajzel,syf,śmietnik itp miłe określenia, ale twórczy nieład.Drodzy koledzy,bez obaw,wiem co tam mam,kiedyś dla kolegi z forum odnalazłem podstawkę Elektrita już na 3-ci dzień. Tak,to ten przyrząd (zbieram takie starocie),podłączany przy strojeniu.W/g mnie super multimetrami są te firmy Micronta(Fort Worth),jeden z nich skojarzyłem na moment(imieniny kolegi) z lampą EY86,zamurowało go na 2 godz."chodzi" do dziś,od 20 lat z hakiem,spróbowałbyś coś takiego z Metexemgustaw353 pisze:Kol. Romanieradio - jest miodzio ! Nie przejmuj się tym co myślą koleżanki małżonki. One nas nie rozumieją. Tych dwóch pierwszych też tam nie wpuszczaj bo jak Ci posprzątają to niczego potem nie znajdziesz.

Pozzdrawiam.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
No to też dobre miałem skojarzenieromanradio pisze:Ten stół tzw"radiówka" odkupiłem z masą innych pożytecznych rzeczy po rozpadzie ZSRR i Zuritów.
Pozzdrawiam.

Pozdrawiam
Jado.
Jado.
-
- 500...624 posty
Ech... chciałbym mieć taki warsztacik jak niektórzy tutaj... ale u mnie w chacie nie ma nigdzie szansy na to, albo miejsca(mój p.), albo pozwolenia(pokój babci), albo warunków(zaszczurzona zapleśniała pusta piwnica) nie ma...
-
- 2500...3124 posty
Odszczurzyć odpleśnic/wymalować , zagracić...bartek1025 pisze: albo warunków(zaszczurzona zapleśniała pusta piwnica) nie ma...

-
- 500...624 posty
Tia... Łatwo mówić, ciężej zrobić- wieczna wilgoć, okropny smród, dziesiątki szczurów, grzyb, na podłodze możnaby grządki robić, drzwi takiej jakości, że kilka lat temu ukradli z tamtąd Syrenę po rodzinie, a podczas ulewnych deszczy ze stanem powodziowym jest tam ok. 30cm wody