Kto ma konto na Radiomuseum?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Kto ma konto na Radiomuseum?
Jeżeli ktoś ma konto na Radiomuseum i zechce mi pomóc, to bardzo proszę o pobranie dokumentacji serwisowej dotyczącej tego sprzętu:
www.radiomuseum.org/r/yamaha_cd_2000.html
www.radiomuseum.org/r/yamaha_cd_2000.html
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Re: Kto ma konto na Radiomuseum?
Nikt nie zechce pomóc? Zapłacę za fatygę jeżeli trzeba.
-
- 25...49 postów
Tam sa dziesiatki stron do sciagniecia. Ciagna sie strona po stronie, a ja niestety nie mam dosc punktow aby sciagnac Ci wszystkie. Czy moglbys wybrac strony ktore sa Ci potrzebne?
-
- 1250...1874 posty
Rejestrując się w Radiomuzeum chyba podpisuje się klauzulę lojalności?
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Dzięki za dobre chęci. Nie wiedziałem że trzeba mieć punkty. Niestety potrzebuję całą serwisówkę.Tam sa dziesiatki stron do sciagniecia. Ciagna sie strona po stronie, a ja niestety nie mam dosc punktow aby sciagnac Ci wszystkie. Czy moglbys wybrac strony ktore sa Ci potrzebne?
Generalnie nie lubię Radiomuseum, ma odpychającą formułę, dla tego prawie wcale tam nie zaglądam. Pech chciał że jeden z linków właśnie tam mnie poprowadził. Muszę szukać gdzie indziej.
A jaki to ma związek z moim zapytaniem? Przecież nikogo do przestępstwa nie namawiam.Rejestrując się w Radiomuzeum chyba podpisuje się klauzulę lojalności?
-
- 25...49 postów
W radiomuseum trzeba "zarabiac" punkty aby je pozniej moc "wydawac". Chodzi im o to aby ludzie aktywnie partycypowali.
Troszke mi to przeszkadza jako, ze naprawde trudno jest mi dorzucic cos nowego. Ale mam pare lamp, ktorych nie maja fotek wiec jak tylko znajde czas...
Do sporej czesci spraw radiomuseum jest niezastapione.
Troszke mi to przeszkadza jako, ze naprawde trudno jest mi dorzucic cos nowego. Ale mam pare lamp, ktorych nie maja fotek wiec jak tylko znajde czas...
Do sporej czesci spraw radiomuseum jest niezastapione.
-
- 1250...1874 posty
Jak to mówiła pewna znajoma z Koryntu:" żeby coś wyjąć najpierw trzeba coś włożyć".
A czy jest szansa aby zassać dokumentację za EUR? Ja nie mam nic co ich interesuje a chcę kupić coś co oni mają - czyli poszukiwany przezemnie schemat Unigora 6E. Próbowałem kiedyś ale zwąpiłem.
A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl
-
- 25...49 postów
Jest. Jesli zapiszesz sie do radiomuseum i wniesiesz oplate wpisowa dostaniesz 1000 punktow, ktore bedziesz mogl wydac na sciagniecie czego chcesz. Wpisowe nie jest takie znow wysokie. Pozniej albo musisz aktywnie uczestniczyc i zarabiac punkty, albo po wyczerpaniu swojego limitu zrobic nowa rejestracje z nowa oplata. Tutaj to wyjasniaja http://www.radiomuseum.org/forum/uacs_kurzform.html po niemiecku, ale przy pomocy google translatora da sie wyrozumiec.Ukaniu pisze:A czy jest szansa aby zassać dokumentację za EUR? Ja nie mam nic co ich interesuje a chcę kupić coś co oni mają - czyli poszukiwany przezemnie schemat Unigora 6E. Próbowałem kiedyś ale zwąpiłem.
Apropos, interesuje ich 'prawie wszystko'. Maja np. braki w polskich lampach. Interesuja ich ceny rynkowe lamp - mozna posprawdzac na ebay po ile sie sprzedaja i wprowadzac, za to tez sa punkty.
-
- 25...49 postów
Może trochę z boku tematu, lecz niezłą alternatywą dla radiomuseum jest serwis Nostalgia Air - wprawdzie poświęcony głównie producentom ze Stanów, ale może komuś się przyda. W dziale "resources" do pobrania pdf-ki ze schematami i w wielu przypadkach skróconymi serwisówkami.
pzdr.
pzdr.
Stare jest piękne (ale tylko w technice
)

- ZoltAn
- 1250...1874 posty
RadiomuseumWitek pisze: Generalnie nie lubię Radiomuseum, ma odpychającą formułę, dla tego prawie wcale tam nie zaglądam. Pech chciał że jeden z linków właśnie tam mnie poprowadził. Muszę szukać gdzie indziej.

Dla mnie cwaniaki w rodzaju tych, co to handlują nie swoimi schematami i serwisówkami w sieci i to za niezłą kasę.
Niemniej, jak się umie operować "kejłordami" i naprawdę dobrze poszuka

N.b. odczuwam wielką satysfakcję zdobywając taki "biznesowy" i często naprawdę unikatowy schemacik (w końcu stanowiący własność intelektualną wciąż istniejącego producenta, np. Dynacorda - czyli bezprawnie sprzedawany przez "pośrednika":!: ) z innego źródła i uciechę mogąc go póxniej udostępnić innym poszukującym całkowicie GRATIS

Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Zoltan myślałem aby się tam zapisać .
Ale po tym jak przeczytałem jak to działa to wolałbym aby na naszym forum był taki dział z serwisów-kami za darmo .
A za utrzymanie serwera płacili by wszyscy po równo i to myślę byłoby sprawiedliwe .
Myślałem że to tak tam działa ale to zwykłe zarabianie kasy .Na czyjejś pracy .
Smutne ....
Ale po tym jak przeczytałem jak to działa to wolałbym aby na naszym forum był taki dział z serwisów-kami za darmo .
A za utrzymanie serwera płacili by wszyscy po równo i to myślę byłoby sprawiedliwe .
Myślałem że to tak tam działa ale to zwykłe zarabianie kasy .Na czyjejś pracy .
Smutne ....
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Przerażające, bo doprowadza do takich sytuacji:djivo pisze: Myślałem że to tak tam działa ale to zwykłe zarabianie kasy .Na czyjejś pracy .
Smutne ....
viewtopic.php?f=11&t=12544&p=214666&hil ... ch#p214666
-
- 625...1249 postów
Zarabianie kasy? Ciekawe, bo ja ani grosza nie zapłaciłem, a ze schematami stamtąd nie mam problemów.
Widocznie czytaliście niedokładnie...
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Możemy prosić o oświecenie?Piotrek J. pisze:Zarabianie kasy? Ciekawe, bo ja ani grosza nie zapłaciłem, a ze schematami stamtąd nie mam problemów.