Notowania giełdowe GM70

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Notowania giełdowe GM70

Post autor: djivo »

Beier pisze:
efekt02 pisze:
Beier pisze:Napięcia dochodzące do ok 1k5V :? Co w tej lampie takiego audiofilskiego poza możliwością otrzymania porządnego kopa ale wcześniej wymienionym napięciem?
trioda bezposrednio zarzona +
duza moc w czystej klasie A +
mniejsza ilosc konstrukcji wynikajaca z wysokiej ceny... (szpan) +

ladna midziana anoda +
prezentowanie sie konstrukcji (wielkosc) +
cieplo i swiatlo +

mozna dlugo wymieniac...
Hmmm... Ja pytałem o audiofilskość a nie odczucia wizualne ;) Duża moc chyba do audiofilskich atutów nie należy... Dla mnie ładniejszy jest diabeł ale o gustach się nie dyskutuje :) Dochodzę do wniosku że chodzi o szpan a nie parametry, żeby móc się pochwalić: "Patrz dzieci nie mają co jeść bo rachunki za prąd mnie rujnują, zasilana jest ok 1000V i super świeci - mów mi audiofil" ;)
A ja myślę troszkę inaczej zawsze bałem się wysokiego napięcia chciałbym mieć ją jako konstrukcję wykonaną i złożoną przez samego siebie chociaż nie wiem czy to przeżyję :)
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Do stopnia mocy nadajnika w sam raz :lol: Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S :evil:
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
MaciejM
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: MaciejM »

Marcin K. pisze:Do stopnia mocy nadajnika w sam raz :lol: Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S :evil:
Już się zabrali :D

Słucham własnego singielka na lampach GU50, co prawda sterowanych w katodach, ale GU50.
Gra sympatycznie, parametry ma przyzwoite, a przy okazji jest to chyba najtańsze pod słońcem 15 watów na kanał :)

Pozdrawiam
Maciek
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Zalwa na Wolumenie niekiedy jeszcze GU50 NOS sprzedaje po kilka PLN/szt ale czasy, gdy chodziły (nie u Sławka) po złociszu minęły, podstawki też ma. Za kilka lat (a może mniej..) dzisiejsze ceny będą marzeniowspomnieniem.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

MaciejM pisze:
Marcin K. pisze:Do stopnia mocy nadajnika w sam raz :lol: Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S :evil:
Już się zabrali :D

Słucham własnego singielka na lampach GU50, co prawda sterowanych w katodach, ale GU50.
Gra sympatycznie, parametry ma przyzwoite, a przy okazji jest to chyba najtańsze pod słońcem 15 watów na kanał :)

Pozdrawiam
Maciek
To mnie nie pocieszyło... Właśnie dlatego muszę płacić większą kasę za lampę na której mogę robić całkiem niezłe łączności :|
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU