Zmiana strony tytułowej w Allegro

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Zmiana strony tytułowej w Allegro

Post autor: KaKa »

AndrzejJ pisze:Sądzę, że w ciągu miesiąca powstanie polski portal aukcyjny, który przejmie klientów alledrogo...
Czekam na to z niecierpliwością.
Powtarzam, nic się nie stanie - Allegro ma zbyt silną pozycję na rynku. Zdajesz sobie sprawę ile kasy trzeba by położyć na stół żeby stworzyć taki portal. Sam koszt serwerów będzie miał kilka zer na końcu.
AndrzejJ pisze:Mam źle skonfigurowane "płacę z allegro", a ludzie notorycznie przelewają mi tam pieniądze, napisałem do pomocy, czy mogli by dodać opcję wyłączenia tego g*wna, w odpowiedzi dostałem że nie, bo dzięki temu i sprzedawca i kupujący jest bezpieczniejszy, a ludziom żyje się lepiej itp. a żeby zmienić te ustawienia muszę wysłać kopię dwóch dokumentów tożsamości i koze w ofierze...
Bardzo lubię PzA, ułatwia mi życie. Wkurza mnie kiedy ktoś daje w aukcji informację, że nie obsługuje PzA, bo coś tam. To tylko i wyłącznie jego problem, niech sobie to naprawi.
Czy wysłanie kopii dwóch dokumentów tożsamości to naprawdę taki problem?
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
AndrzejJ
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: AndrzejJ »

Jak dla mnie, to tak, bo 1. trzeba gdzies skopiować (drukarka dalej w szczątkach :D ) 2. trzeba znaleźć czas żeby to wszystko wypełnić, skompletować itp. i 3. trzeba jakoś to wysłać, a stanie 30min w kolejce obok gościa od którego lekko mówiąc "zalatuje" średnio mi się podoba...
Nie sprzedaje też niewiadomo ile, więc prędzej zrobie nowe konto...
Awatar użytkownika
Furman Zenobiusz
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Kontakt:

Post autor: Furman Zenobiusz »

Na problemy z wyświetlaniem za każdym razem pomagało u mnie czyszczenie cache przeglądarki i ewentualnie ctrl-F5.
Zmiany faktycznie takie sobie, na początku nawet mi się podobały (np. na kiego grzyba mi - jako oglądającemu - lista kupujących, skoro i tak nie widać od dawna nicków ?), ale gdy zobaczyli resztę, zmieniłem zdanie.
Brak lokalizacji to jakaś totalna porażka.
Awatar użytkownika
efekt02
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: efekt02 »

18 listopada: Nowy cennik – wystawianie tańsze o połowę lub za darmo i zmiany w prowizjach
http://allegro.pl/announce.php?cat=2&item_pos=32#18515

link do cennika:
http://staticpics.allegro.pl/public/upl ... k_nr_4.pdf

Wystawianie tańsze - ok, dodatkowe opłaty i prowizja nawet 2x większe...
Awatar użytkownika
MStaniszczak
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: MStaniszczak »

AndrzejJ pisze: Sądzę, że w ciągu miesiąca powstanie polski portal aukcyjny, który przejmie klientów alledrogo...
Już były takie próby. Ale nawet eBay nie dał rady prześcignąć Allegro w PL...
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

KaKa pisze:Bardzo lubię PzA, ułatwia mi życie. Wkurza mnie kiedy ktoś daje w aukcji informację, że nie obsługuje PzA, bo coś tam. To tylko i wyłącznie jego problem, niech sobie to naprawi.
Czy wysłanie kopii dwóch dokumentów tożsamości to naprawdę taki problem?
A ja nie lubię. Wkurza mnie jak ktoś mnie uszczęśliwia na siłę. Gdyby PzA było opcją którą można w prosty sposób wyłączyć to byłoby ok.
Niestety byłem zmuszony do aktywowania PzA, gdy kupujący wpłacił mi w ten sposób kasę za wzmacniacz do basu (pomimo opisu w aukcji, że nie korzystam z tego "udogodnienia"). A nie jestem zadowolony, bo nie lubię jak prywatna firma ma za duzo informacji na mój temat. Przy powszechnych aferach z kiepską ochroną danych osobowych to po prostu niebezpieczne.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
AndrzejJ
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: AndrzejJ »

Therminator- pamiętaj, że można zwrócić wpłatę kupującemu ;)
Mi tam wpłacił gość za AD9851 58zł, ale zwróciłem wpłatę i przelał mi na konto ;)
Jak nie wiesz jak to pisz na PW :D
Awatar użytkownika
szewek
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: szewek »

Witam, a ja znalazłem taką stronę:
www.aukcjusz.pl
może ona ma szansę na doścignięcie allegro...?
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
Awatar użytkownika
MStaniszczak
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: MStaniszczak »

Może, ale nie sądzę;-) Już było wiele prób. Sam myślałem że eBay da radę, ale jakoś nie dał. Chociaż pewnie aż tak im nie zależy, bo środki raczej by mieli na to, żeby poważnie zagrozić Allegro.
V@MVampirE
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: V@MVampirE »

Trochu biadolicie, owszem nowa strona jest trochę inna, ale filtry jak dla mnie są w lepszym miejscu. Wcześniej przy zaawansowanym ich używaniu w niektórych kategoriach były straszne jamniki, a teraz wszystko widać. Za pół roku każdy się przyzwyczai do nowej formy i będzie ok.
A co do płatności z allegro, to ma swoje mocne strony, jest 11:00 rano kupuje i płacę z allegro, dzwonię do gościa, a towar jedzie do mnie kurierem tego samego dnia. Nie czekam aż przelew z banku A do B zostanie zaksięgowany. To samo w drugą stronę, dostaję kasę, od razu wysyłam i wszyscy szczęśliwi.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Super szybko... Przelew od kupującego na moje konto PzA szedł 3 albo 4 dni...
jarecki_1966
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: jarecki_1966 »

Dokładnie, ostatnio do mnie dotarł przelew po 4 dniach. fakt większośc sprzedających od razu wysyła po otrzymaniu informacji o przelewie z Allegro, jednak duzo jest takich , którzy zastrzegają ,że wysyłaja dopiero po faktycznych wpłynięciu kwoty na konto , w takim przypadu zwykły przelew sprzwdza sie lepiej. Co do zmian to teraz widać tylko godzinę i minutę zakończenia aukcji bez sekund. Może powinni poprzestać na godzinie lub tylko dniu, byłoby jeszcze smieszniej.
sppp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: sppp »

Rozumiem wasze zastrzeżenia jako sprzedających. Jednak PzA zostało wprowadzone jako ułatwienie dla kupujących, a to niewątpliwie jest duże:
- płaci się od razu i (teoretycznie) nie czeka na księgowanie wpłaty u sprzedawcy
- nie trzeba się bawić w wypełnianie przelewów
- przy dużych zakupach od wielu różnych sprzedających pomaga nad tym zapanować.

Ciekawe czy snip działa i skąd bierze dane o dokładnym zakończeniu aukcji?
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

MStaniszczak pisze:Już były takie próby. Ale nawet eBay nie dał rady prześcignąć Allegro w PL...
I pewnie się nie uda. Na początku, jak ebay.pl wystartował było wielkie zainteresowanie mnóstwo klikaczy, i... potężny bajzel w środku. Dzwine kategoria, totalnie zaspamowane jakimś syfem i zero jakiejkolwiek reakcji po stronie serwisu. To i nic dzwinego, że po jednorazowym obejrzeniu strony wszyscy poszli stamtąd w cholerę.

A teraz - nie ma wystawiających, to nikt nie zagląda. Nikt nie zagląda, to i nikt nie kupuje. Nikt nie kupuje to i nikt nie wystawia.

Zresztą IMO Ebay jeszcze bardziej jest nastawiony na firmy i "Kup Teraz" niż Allegro, a mnie to niepotrzebne. do esklepu mogę sobie zajrzeć sam, nie muszę mieć pośrednika, dla mnie najistotniejsze są aukcje.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

sppp pisze:Rozumiem wasze zastrzeżenia jako sprzedających. Jednak PzA zostało wprowadzone jako ułatwienie dla kupujących, a to niewątpliwie jest duże:
- płaci się od razu i (teoretycznie) nie czeka na księgowanie wpłaty u sprzedawcy
- nie trzeba się bawić w wypełnianie przelewów (...)
Ja jestem głównie kupującym. Przez 4 lata sprzedałem raptem 3 przedmioty. Jako kupujący płacę od razu przelewem z internetowego konta bankowego na konto sprzedawcy. W 99% przypadków przelew ląduje na koncie jeszcze tego samego dnia. Przelewy wypełniam starym sprawdzonym ctrl+C i ctrl+V, więc to żaden wysiłek.
ODPOWIEDZ