Zmiana strony tytułowej w Allegro
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Zmiana strony tytułowej w Allegro
Witam !
Po ostatniej zmianie strony tytułowej w Allegro , u mnie na ekranie niemalże nie widać "licytuj" i "kup teraz" - jest biały kolor na jasnoszarym tle. Czy u Kolegów również wystąpiła podobna sytuacja ? Korzystam z przeglądarki Internet Explorer.
Allegro na moje uwagi zaleciło mi czyszczenie plików i cookies ,co oczywiście nic nie zmieniło w kolorach ekranu.
Pozdrawiam ed_net
Po ostatniej zmianie strony tytułowej w Allegro , u mnie na ekranie niemalże nie widać "licytuj" i "kup teraz" - jest biały kolor na jasnoszarym tle. Czy u Kolegów również wystąpiła podobna sytuacja ? Korzystam z przeglądarki Internet Explorer.
Allegro na moje uwagi zaleciło mi czyszczenie plików i cookies ,co oczywiście nic nie zmieniło w kolorach ekranu.
Pozdrawiam ed_net
Re: Zmiana strony tytułowej w Allegro
Witam.
U mnie, po zmianach na Allegro, strony z aukcjami wyświetlają się poprawnie, zarówno w Firefoxie jak i IE. "Licytuj" jest szare, a "kup teraz" pomarańczowe na białym tle. Nie zmienia to faktu, że ja i większość znajomych jesteśmy zirytowani (delikatnie mówiąc) wszystkimi tymi zmianami, które w naszym odczuciu idą w złym kierunku..
Pozdrawiam,
Romek
U mnie, po zmianach na Allegro, strony z aukcjami wyświetlają się poprawnie, zarówno w Firefoxie jak i IE. "Licytuj" jest szare, a "kup teraz" pomarańczowe na białym tle. Nie zmienia to faktu, że ja i większość znajomych jesteśmy zirytowani (delikatnie mówiąc) wszystkimi tymi zmianami, które w naszym odczuciu idą w złym kierunku..
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Zupełnie niepotrzebnie próbują się upodobnić do Ebaya...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
Ja zadałem sobie trud przejrzenia wypowiedzi na temat tych zmian - nie znalazłem chyba żadnej pozytywnej.Romekd pisze: Nie zmienia to faktu, że ja i większość znajomych jesteśmy zirytowani (delikatnie mówiąc) wszystkimi tymi zmianami, które w naszym odczuciu idą w złym kierunku..
To skandal, żeby wbrew opiniom praktycznie wszystkich użytowników wprowadzać takie debilne zmiany. Ja już coraz rzadziej tam zaglądam.
Coś podejrzewam że mamy do czynienia z tym, co bracia Czesi ujęli w pamiętnych słowach "My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny".Thereminator pisze:Zupełnie niepotrzebnie próbują się upodobnić do Ebaya...
A u mnie na linuksowej Operze allegro działa jak należy.
_
Któryś z użytkowników przyznał serwisowi karnego kutasa*...
Nie wiem jaka forma protestu byłaby skuteczna. Pewnie żadna, bo już zostało postanowione. Za dwa - trzy miesiące ktoś przejrzy statystyki obrotu, ale wtedy może być już za późno. Ktoś wyszedł z założenia, że ludzie do wszystkiego przywykną. Moim zdaniem to błędne założenie - było już kilka portali, czy stacji radiowych, które odeszły po takich "usprawnieniach".
* - na wzór akcji skierowanej przeciwko bezmyślnie parkującym kierowcom.
Nie wiem jaka forma protestu byłaby skuteczna. Pewnie żadna, bo już zostało postanowione. Za dwa - trzy miesiące ktoś przejrzy statystyki obrotu, ale wtedy może być już za późno. Ktoś wyszedł z założenia, że ludzie do wszystkiego przywykną. Moim zdaniem to błędne założenie - było już kilka portali, czy stacji radiowych, które odeszły po takich "usprawnieniach".
* - na wzór akcji skierowanej przeciwko bezmyślnie parkującym kierowcom.
Allegro w tym kraju nie upadnie. Nie jednoznacznego konkurenta. Być może z powodu tych usprawnień mają lepszą wydajność, wiec zmniejszenie obrotów nie musi być im straszne.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Generalnie ichniejsze zmiany są do d.... nie podobne, na e-buy nie umiałem się poruszać i wychodzi na to że zaczynam nie potrafić na Allegro 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Witam !
Zaktualizowałem IE do 8 wersji ( podobno jest już 9 ) i widać "licytuj" i "kup teraz" w białym kolorze na granatowym tle.
Oczywiście obsługa Allegro nie podpowiedziała ,że muszę zaktualizować IE.
Natomiast w dalszym ciągu czekam na odpowiedż od Allegro dlaczego w czeskim AUKRO nie ma informacji czy przedmiot jest do sprzedaży poza granicę.
Dołączam się do tych którzy złorzeczą na nowy układ strony.
Koszystam często z Allegro ze względu na moje miejsce zamieszkania-mieszkam na wsi.
Pozdrawiam ed_net
Zaktualizowałem IE do 8 wersji ( podobno jest już 9 ) i widać "licytuj" i "kup teraz" w białym kolorze na granatowym tle.
Oczywiście obsługa Allegro nie podpowiedziała ,że muszę zaktualizować IE.
Natomiast w dalszym ciągu czekam na odpowiedż od Allegro dlaczego w czeskim AUKRO nie ma informacji czy przedmiot jest do sprzedaży poza granicę.
Dołączam się do tych którzy złorzeczą na nowy układ strony.
Koszystam często z Allegro ze względu na moje miejsce zamieszkania-mieszkam na wsi.
Pozdrawiam ed_net
Nie mają dzisiaj, mogą mieć za parę tygodni. Społeczności internetowe potrafią być całkiem dynamiczne. Coś z tych zmian wyniknie, ale nie wiem co. Nie znam się.KaKa pisze:Allegro w tym kraju nie upadnie. Nie jednoznacznego konkurenta. Być może z powodu tych usprawnień mają lepszą wydajność, wiec zmniejszenie obrotów nie musi być im straszne.
Dzisiaj zauważyłem przesunięcie filtrów wyszukiwania nad listę aukcji, coś co ponoć było już testowane i nie zebrało pozytywnych opinii. Zespół Allegro swoimi działaniami przypomina niepilnowanego sadystę na torturach. Użytkownicy proszą, błagają, a oni wprowadzają zmiany i przekonują, że to powód do radości bo teraz będzie łatwiej i przyjemniej. Właściwie nic mi już do tego. Handlu zarobkowego nie prowadzę, a kupuję sporadycznie. Teraz ograniczę do niezbędnego minimum. Może to ma jakieś plusy - prędzej nazbieram na nowy motocykl?
PS Od dzisiaj zlewa mi się tekst na liście aukcji. Opera linuksowa poddała się.
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Czy może ktoś wiem gdzie szukać miejscowości skąd jest sprzedawca i sprzedawany przedmiot? Wcześniej było to widać a teraz już HGW gdzie szukać 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Faktycznie, informacja o miejscowości została "zniknięta". Znaczy jest coraz lepiej.
Nawet zorganizowana grupa chińskich hakerów nie zdołałaby tak rozwalić strony allegro, jak to się udało zrobić własnymi siłami.
Nawet zorganizowana grupa chińskich hakerów nie zdołałaby tak rozwalić strony allegro, jak to się udało zrobić własnymi siłami.
_
- gachu13
- 1250...1874 posty
Informacja o miejscowości jest genialnie ukryta w zakładce "Dostawa i płatność" ale tylko wtedy gdy sprzedający zaznaczył odbiór osobisty. Więc na przykład na tej aukcji (tak, wiem, moja i nie na temat
) widać skąd jest sprzedający a na przykład na tej już nie, bo sprzedający nie zaznaczył opcji odbioru osobistego (pomijając to czy taką opcję dopuszcza czy nie). Jedna wielka beznadzieja to nowe Allegro
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
SQ9KQZ
Dlaczego coś cobyło dobre czytelne przejrzyste KTOŚ tak dokładnie s>>>>dolił ? Chyba przestanę korzystać z aledrogo.
JACEK
- AndrzejJ
- 1250...1874 posty
Nikt nie wypomniał jeszcze jednej wady- nie ma podanej informacji o której sekundzie kończy się aukcja...
Mi ogólnie cała lista przedmiotów itp. teraz się zlewa- wszystko jest na białym tle, beznadzieja...
Sądzę, że w ciągu miesiąca powstanie polski portal aukcyjny, który przejmie klientów alledrogo...
Mam źle skonfigurowane "płacę z allegro", a ludzie notorycznie przelewają mi tam pieniądze, napisałem do pomocy, czy mogli by dodać opcję wyłączenia tego g*wna, w odpowiedzi dostałem że nie, bo dzięki temu i sprzedawca i kupujący jest bezpieczniejszy, a ludziom żyje się lepiej itp. a żeby zmienić te ustawienia muszę wysłać kopię dwóch dokumentów tożsamości i koze w ofierze...
Wie ktoś czy da się zmienić tą "zlewającą się" listę przedmiotów?
W dodatku, gdy zedytuje się aukcję trzeba dopłacić 1zł, za każdym razem...
Mi ogólnie cała lista przedmiotów itp. teraz się zlewa- wszystko jest na białym tle, beznadzieja...
Sądzę, że w ciągu miesiąca powstanie polski portal aukcyjny, który przejmie klientów alledrogo...
Mam źle skonfigurowane "płacę z allegro", a ludzie notorycznie przelewają mi tam pieniądze, napisałem do pomocy, czy mogli by dodać opcję wyłączenia tego g*wna, w odpowiedzi dostałem że nie, bo dzięki temu i sprzedawca i kupujący jest bezpieczniejszy, a ludziom żyje się lepiej itp. a żeby zmienić te ustawienia muszę wysłać kopię dwóch dokumentów tożsamości i koze w ofierze...
Wie ktoś czy da się zmienić tą "zlewającą się" listę przedmiotów?
W dodatku, gdy zedytuje się aukcję trzeba dopłacić 1zł, za każdym razem...