Witam szanownych forumowiczów. Przytargałem ze wsi te trzy TV i zabieram się do naprawy. Na początek wypiszę ich dziwoty:
- w Anteresie wyprowadzenie co idzie na anodę PY 88 jest podłączone przez diodę chyba do S2.
- w jednej Unitrze zamiast diody WN siedzi lampa EY 86 i japońska PCF 802
i to by było na tyle. I tu zaczynają się schody, bo isostaty są połamane w h.j(nie taki wielki problem), ale we wszystkich trzech myszki urządziły ucztę miedziową i pogryzły te dławiki na płytce(co są nawinięte cienkim drutem) a w Antaresie dławik przy kineskopie. Mam do kolegów dwie prośby:
- poszukuję skrzynki do jednej z Unitr i 6 isostatów oraz kabel wstęgowy na 8 lub 10 żył.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Krzysztofie, nie wieżę, że z trzech typowych , praktycznie identycznych TV, nie złożysz jednego sprawnego, wysyłka jakichkolwiek części do tych TV to nieporozumienie, przesyłka wyjdzie więcej niż cały TV z elektrośmieci. Dwa lata temu Zalwa007 sprzedawał na Wolumenie takie po 5zł, odpalały od ręki (słabe kineskopy), ze świetlic wojskowych.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
Wiem, że złoży tylko, że ja chcę mieć sprawne wszystkie trzy.
PS.Chciałbym skontaktować się z tym Zalwą007 i trochę was nie rozumiem, bo w wątku o T6-105 kilku kolegów namawiało mnie, żeby ją reanimować a tu radzą złożyć z trzech jeden. Dziwne
Zalwa (Sławek) to te TV już dawno posprzedawał (kupiłem) a ty patrz realnie na sprawę, telewizory jeśli w złym stanie to łatwiej znaleźć całe na elektrośmieciach jak reanimować, to jeszcze popularne odbiorniki i składanie ich z kawałków finansowo bezsensowne. Gdyby to była Wisła, Belweder lub młodsze z lat 60-tych....chcesz mieć trzy, powodzenia ale kto na to wyłoży kasę, wiem co piszę, wysyłki cię zjedzą choć części dostał byś od nas za darmo, lampy kupisz na Allegro sam. A koledzy którzy radzą ratować każdy TV niech się uderzą w piersi i odpowiedzą, czy kupili by takie (podobne) TV po kilkadziesiąt zł, nawet nie da rady tego bezpiecznie przesłać.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
To będę miał jeden TV z dwóch Unitr T-50 09, a Antaresa nie będę ruszał, bo nawet w dobrym stanie. I szukam wraku Ametysta 102 lum 1012.
Krzysiek Kozłowski pisze:To będę miał jeden TV z dwóch Unitr T-50 09, a Antaresa nie będę ruszał, bo nawet w dobrym stanie. I szukam wraku Ametysta 102 lum 1012.
Aby wrak Ametysta wstawić do budy po Unitrze, tak jak ja wstawiłem wrak Fregaty do budy z Neptuna 429?