Daj się zobaczyć
Moderator: gsmok
-
- 1250...1874 posty
Re: Daj się zobaczyć
HA ! na ostatnim zdjęciu widać polską gościnność 

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 625...1249 postów
Witam !
To i ja się włączam skoro zaczęła się poważna licytacja wiekowa. Mój rocznik 1943 , Politechnika Wrocławska ukończona w 1970 r na Wydziale Elektroniki , wcześniej nazywał się Wydział Łącznosci. Z lampami miałem mało do czynienia ponieważ wybrałem sobie z braku czasu do nauki specjalnośc elektronika ciała stałego , a lubiałem zajmować się nieco innymi ciałami niekoniecznie stałymi.
Aktualnie od 3 lat mieszkam na wsi gdzie się wyprowadziłem na stałe z Warszawy po przejściu na emeryturę i jestem na fotce przed moim domkiem .( Ganek z drewna , okiennice i w zasadzie większosć drewnianych elementów w domu wykonałem własnoręcznie z pomocą drugiej połowy , którą widać na następnym foto ).
Ta druga fotka to jest to co lubimy bardzo czyli góry i ciepłe morze razem i staramy się tam być dwukrotnie w ciągu roku.
Z racji zainteresowania drewnem i posiadaniem trochę wiedzy radiotechnicznej kilka lat temu zacząłem bawić się starymi radiami. Tak się składa , że bardzo ważne jest posiadanie ciekawych zajęć na emeryturze , inaczej można zardzewieć.
Tak wiec oprócz rekonstruowania radii ( jak dotychczas kilkanaście ) zajmowania się domem - zimą odśnieżanie , latem strzyżenie trawy i naprawy, trochę też czasami gram na instrumencie stosownym do mojego wieku co widać na zdjeciu.
Ten akordeon ma piędziesiąt kilka lat i w dalszym ciągu doskonale się sprawuje;przychodzą sasiedzi posłuchać . Kiedyś też przygrywałem na gitarce przy ognisku , ale dzisiaj już nie śpiewam ; nie ma się co wygłupiać.
Bardzo sobie cenię udział w forum Triody , mam duży szacunek dla jej uczestników czyli ludzi którzy mają jakąś pasję i czekam na każde następne spotkanie forumowiczów.
Pozdrawiam Edward
To i ja się włączam skoro zaczęła się poważna licytacja wiekowa. Mój rocznik 1943 , Politechnika Wrocławska ukończona w 1970 r na Wydziale Elektroniki , wcześniej nazywał się Wydział Łącznosci. Z lampami miałem mało do czynienia ponieważ wybrałem sobie z braku czasu do nauki specjalnośc elektronika ciała stałego , a lubiałem zajmować się nieco innymi ciałami niekoniecznie stałymi.
Aktualnie od 3 lat mieszkam na wsi gdzie się wyprowadziłem na stałe z Warszawy po przejściu na emeryturę i jestem na fotce przed moim domkiem .( Ganek z drewna , okiennice i w zasadzie większosć drewnianych elementów w domu wykonałem własnoręcznie z pomocą drugiej połowy , którą widać na następnym foto ).
Ta druga fotka to jest to co lubimy bardzo czyli góry i ciepłe morze razem i staramy się tam być dwukrotnie w ciągu roku.
Z racji zainteresowania drewnem i posiadaniem trochę wiedzy radiotechnicznej kilka lat temu zacząłem bawić się starymi radiami. Tak się składa , że bardzo ważne jest posiadanie ciekawych zajęć na emeryturze , inaczej można zardzewieć.
Tak wiec oprócz rekonstruowania radii ( jak dotychczas kilkanaście ) zajmowania się domem - zimą odśnieżanie , latem strzyżenie trawy i naprawy, trochę też czasami gram na instrumencie stosownym do mojego wieku co widać na zdjeciu.
Ten akordeon ma piędziesiąt kilka lat i w dalszym ciągu doskonale się sprawuje;przychodzą sasiedzi posłuchać . Kiedyś też przygrywałem na gitarce przy ognisku , ale dzisiaj już nie śpiewam ; nie ma się co wygłupiać.
Bardzo sobie cenię udział w forum Triody , mam duży szacunek dla jej uczestników czyli ludzi którzy mają jakąś pasję i czekam na każde następne spotkanie forumowiczów.
Pozdrawiam Edward
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 6250...9374 posty
-
- 125...249 postów
Takie Kanie w tym roku były a kleszcze trochę mniejsze .
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
-
- 625...1249 postów
Hmmm, o ile pamiętam to poprzednio umieściłeś/aś zdjęcie młodej dziewczyny w mundurze. Szybka transformacja?
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 9375...12499 postów
Teraz jest transseksualizm w modzie
. Mamy posłankę i forumowicza. Kto następny? 

-
- 1250...1874 posty
chyba byłego posła :]
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
-
- 125...249 postów
To jest prawdziwe moje zdjęcie tegoroczne , 3 miechy temu przestałem ćpać i teraz juz czuje sie normalnie ,więc i zamiesćiłem własciwe zdjęcie
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
-
- 6250...9374 posty
Ale k.... piękne kanie! W tym roku tylko średnie wiadereczko z mamą zebrałem kozaków i podgrzybków 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 6250...9374 posty
Ja lubię sobie usiąść na swoim polu, pod starą lipą, z browarkiem, tylko czasu ciągle brak...... kanie rosną na ok. 0.5ha, raz siedziałem, powiało mocno, kanie leciały po polu jak parasolki........W tym roku zamarynowałem tylko kilka słoików super mikroopieniek, będzie zakąska na pierwszą rocznicę urodzin wnuka, za kilka dni.
-
- 500...624 posty
Mój kolega kiedyś mieszkał z dziadkami i zrobił picce w piekarniku z grzybami i wyszedł, a jak potem przyszedł to nie było połowy piccy.
W tym roku było słabo z grzybami bo mróz był.
W tym roku było słabo z grzybami bo mróz był.
-
- 125...249 postów
Witam
Ja jakoś za normalnie się ostatnio nie czuję, więc też zamieszczę zdjęcie:

Ja jakoś za normalnie się ostatnio nie czuję, więc też zamieszczę zdjęcie:

Szukam skrzynki do radia FIGARO
-
- 6250...9374 posty
-
- 1250...1874 posty
Na plebani hehhehehe 

-
- moderator
Na poniższym obrazku znajduje się pięć lamp elektronowych (żeby nie było, że nie na temat) 

link do obrazka:
https://1223469144769239084-a-180274477 ... edirects=0

link do obrazka:
https://1223469144769239084-a-180274477 ... edirects=0