Ograniczenia co do form podpisu pod postami

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

Ograniczenia co do form podpisu pod postami

Post autor: Wojtek »

Uważam że powinno się zrobić pewne ograniczenia jesli chodzi o podpisy - to co kolega AndrzejJ zrobił to sami zobaczcie viewtopic.php?f=18&t=18836&p=215723#p215723 - taki temat mnie osobiście od razu odrzuca z powodu tej animacji. Tak samo jak umieszczanie obrazków w podpisach, które włażą w oczy np tu: viewtopic.php?f=19&t=17896&hilit=ikea
Wojtek
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Ograniczenia co do form podpisu pod postami

Post autor: Piotrek J. »

Słusznie, jeszcze parę takich "super" animacji i forum nie będzie się dało przeglądać.
Choć obrazek VacuumVoodoo mi nie przeszkadza (bo się nie rusza, a co za tym idzie, nie wali po oczach).
Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

AndrzejJ zlikwidował już tą koszmarną animację więc jakby w pewnym sensie mój pierwszy post jest nieaktualny ale może jednak admin zrobi jakieś zmiany uniemozliwiające takie podpisy :) , chyba że uzna, że i inni którym zdarzy sie taka ekstrawagancja zareagują tak szybko jak AndrzejJ na krytyczne uwagi :)
Wojtek
admin
administrator

Post autor: admin »

Zaraz sprawdzę, czy oprogramowanie pozwala na wprowadzenie ograniczeń. Jeśli tak, to rzeczywiście przydadzą się do wyeliminowania takich "kwiatków". Na szczęście, jak pokazuje przykład - Użytkownicy sami reagują na zgłaszane uwagi.

Przy okazji - nie słyszę słów zachwytu nad uruchomioną wyszukiwarką :wink: .
elektrit
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: elektrit »

Czemu nie ma działu typu "Pracownia lampowca", a w nim gotowych urządzeń bądź projektów takowych, które mogą się przydać przy działalności lampowej i około_lampowej?
Jest niby dział "Układy i urządzenia", ale tam jest totalny groch z kapustą.
Poszukuję 1R5T.
admin
administrator

Post autor: admin »

Co do nowych działów, to ich tworzenie musi być poparte przez sporą grupę użytkowników. Załóż wątek z ankietą i zobaczymy jaki będzie odzew.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Mnie rażą ogłoszenia w podpisach. Od ogłoszeń jest odpowiedni dział na forum.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: VacuumVoodoo »

Czy obrazek w moim podpisie razi kolorami, rozmiarem czy byc moze zawarta w nim opinia?
Pierwsze dwa parametry moge zmienic ale wyrazonej w nim opinii nie.
Chetnie sie zgodze na ograniczenie wielkosci i ilosci elementow graficznych w podpisie ale na ogolny zakaz ich uzywania - nie.
Jezeli zaczne sie niewolniczo trzymac wszelkich zasad, zakazow i przyzwolen to jaka bedzie reakcja jesli umieszcze wiadomosc zawierajaca dokladnie te dozwolone 60000 znakow? Komus sie nie spodoba i natychmiast pojawi sie ograniczenie do 6000? 600? 60?
Co do podpisow o charakterze reklamowym. Uwazam ze forumowicze, ktorych dzialnosc zawodowa/handlowa laczy sie z tematyka triody powinni miec swobode umieszczania takiej informacji w podpisie.
Zaskakuje mnie w tym wypadku reakcja admina (wylaczenie kodu img w podpisie) na niezadowolenie wyrazone przez jedna czy dwie osoby. Czyzby strach padl na wladze triody :?: :shock:
Aleksander Niemand
625...1249 postów
625...1249 postów

:arrow: VacuumVoodoo - nie chodziło mi o wyłaczenie całkowite tylko o ograniczenie rozmiaru, nie wiem czy widziałeś animację która skłoniła mnie do wyrażenia swojej opini na ten temat (mam do tego prawo). Jako przykład podałem temat gdzie co drugi post był autorstwa użytkownika w którym widniała ta koszmarna animacja (obrazek ruchomy dwa razy wiekszy od twojego). Czytanie takiego tematu staje się dość uciążliwe. Teraz wyobraź sobie temat w którym jesteś aktywnym piszącym i ktoś inny czytając posty co chwila natyka się na kolorowy obrazek w sumie dość sporych rozmiarów. Ot i tyle - wyraziłem swoje niezadowolenie. Może jestem starej daty, uważam że to w zasdzie niczemu nie służy owszem może być dowcipne i zabawne ale na chwilę, w większej dawce zaczyna być nużące.
A tak poza tym nie zauważyłem aby admin coś wyłączył.
Wojtek
geguś

Post autor: geguś »

W sumie dziwne jest, że podpis zajmuje połowę lub 95% miejsca w poście. Po co? W jakim celu? Wyobrażam sobie jak to Alek swoją listę "niemania" polskich półprzewodników wsadza w podpis. Uuuuuuu. ;) :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

Co do znaków to w podpisie może być ich maksymalnie 250 - więc jest ograniczenie, więcej się znaków nie da wsadzić, podobne powinno być co do rozmiarów umieszczanych animacji czy obrazków. A takie informacje jak np moje w podpisie są po to że w dziale ogłoszeń ten post jest widoczny przez jeden dzień lub dwa, a na czymś mi bardzo zależy więc dlatego tam jest, nie wpisuję tego ani pogrubioną czcionką ani krzykliwym kolorem, wręcz jest stonowane w stosunku do czcionki postu.
Wojtek
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: VacuumVoodoo »

Wojtek pisze::arrow: VacuumVoodoo - nie chodziło mi o wyłaczenie całkowite tylko o ograniczenie rozmiaru, nie wiem czy widziałeś animację która skłoniła mnie do wyrażenia swojej opini na ten temat (mam do tego prawo)......[ciach/AN] ...A tak poza tym nie zauważyłem aby admin coś wyłączył.
Nie widzialem tego..
Wylaczyl w redagowaniu profilu . Chcialem redagowac podpis i zmienic obrazek na sporo mniejszy albo inny.Dostalem komunikat ze nie moge uzywac kodu BBC "img". Moge jedynie zostawic lub usunac ten ktory juz wczesniej umiescilem podpisie.
Natomiast opcja kodu [img] jest wlaczona w redagowaniu samego postu...hmmm
Pozostaje wiec zmieniac co jakis czas avatara, ten tez denerwuje ale juz nie pamietam kto narzekal.
Ja niby tez jestem "starej daty" ale sie nie przyznaje, wrecz neguje ten biologiczny fakt.

Mnie dla odmiany denerwuja posty zwierajace jedno krotkie zdanie i nic wiecj a zajmujace polowe wysokosci ekranu.
Czasem wylaczam podpis.
/O
geguś

Post autor: geguś »

No to mały teścik. ;)
Jutro wrócę do stanu normalnego w podpisie. Chodzi, by pokazać jak niepotrzebnie rozrasta się coś co ma minimalny wpływ na dany temat, na napisaną wiadomość. Choś akurat tu, to rzecz bardzo wskazana. :lol: I jeszcze może jakieś zdjęcie i cała strona zajęta. :mrgreen:

Co do ogłoszeń. Jaki problem założyć sobie w odpowiednim dziale temat i co jakiś czas go podnosić, wywalając ostatni nieznaczący post? Wtedy może taki temat ograniczyć się do dwóch postów, który to nie będzie śmietnikiem i nie będzie zajmował dużo miejsca. Osobiście i tak nie czytam tego w podpisie kto co kupi. Prędzej, jak przeglądarka pokaże "nowy post".
Ostatnio zmieniony ndz, 31 lipca 2011, 19:44 przez geguś, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

Tak właśnie pokazałeś to o co mi chodziło, czyli bezmyślne umieszczanie w podpisie informacji niezależnie od postaci jaką przyjmuje (obrazki lub znaki). Zmieniłem swój podpis tak, że mieści się w 2 linijkach więc myślę, że nikomu to nie będzie przeszkadzało. Aż żałuję że nie zachowałem animacji od której się to zaczęło, bo może też byś zrozumiał co mnie skłoniło do napisania tego tematu.
Ostatnio zmieniony ndz, 31 lipca 2011, 19:44 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojtek
PTaudio
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: PTaudio »

Też uważam że takie duże rozmiary podpisów tylko rozpraszają czytelnika.
PTaudio&PolThom