Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
Kompendium wiedzy elektronicznej z 1962 roku. Książka I.P.Żerebcowa pt "Podstawy elektroniki".
Wiem, że zawartość tego 600-stronicowego opracowania nie jest tak zajmująca jak książki o wzmacniaczach lampowych i transformatorach głośnikowych ale...
No właśnie. Dla bardziej dociekliwych i żądnych wiedzy lampowej jest to bardzo wartościowa książka. Z uwagi na jej objętość zmuszony jestem do udostępnienia etapowego
Etap pierwszy to 5 rozdziałów (135 stron) teorii:
1. Wstęp
2. Ruch elektronów w polu elektrycznym i magnetycznym
3. Emisja elektronowa
4. Lampy dwuelektrodowe (diody)
5. Katody przyrządów elektronowych
Witam.
Ja również dziękuję za udostępnione pliki. Od pewnego czasu zbieram elektroniczne wersje książek o tematyce technicznej z dawnych lat. Cieszę się, że są jeszcze ludzie gotowi poświęcić mnóstwo czasu na skanowanie starych książek, ratując je w ten sposób przed zapomnieniem. Ich treść jest bardzo cenna i przydatna. Jeszcze raz dziękuję i oczekuję kolejnych skanów.
Oczywiście żartowałem, że stosunkowo skromne zainteresowanie możliwością pobrania tej pozycji książkowej spowoduje załamanie mojej 'misji' udostępnienia jak najwięcej materiałów, jak największej grupie ludzi.
NIC Z TEGO !!!
Idę w zaparte i będę tak długo udostępniał, aż zainteresują się tym nawet najbardziej niechętni.
HA HA HA (to był śmiech diabelski )
Czy chcecie, czy też nie oto końcówka książki (całe 300 stron z kawałkiem - około 16MB)
Witam.
Ja również przyłączam się do podziękowań.
Tylko u mnie nie chcą się te archiwa rozpakować - mam Winrar-a 3.42 i wyskakuje błąd że archiwum nieprawidłowo spakowane lub pobrane z błędami.
Potrzebuje jakiegoś nowszego winrara-a czy co?
Archiwa pakowałem WinZip-em. U mnie sią rozpakowują, ale jeśli problem byłby bardziej powszechny rozejrzą się za jakimś innym narzędziem.
Proszę o ewentualne dalsze sygnały, że jest problem z rozpakowaniem.
Mam problem z ostatnim archiwum. Komunikat mówi, że archiwum wieloczęściowe lub uszkodzone. Używam WinRara. Ale spróbuje je ściągnąć ponownie. Z porzednimi archiwami problemów nie miałem.
No i po problemie. Próbowałem rozpakowywać archiwum ściągnięte w 1/5
Dzięki za książkę.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
no własnie, a jaka jest tego przyczyna ? może trzeba użyć jakiegoś programu (np. Flasch get czy innego?) bo juz ze 6 razy podchodziłem i sciaga sie max 9% i przerywa, poprzednie książki sciągły się bez problemu a ta jakaś uparta
ja zainstalowałem sobie get right i podczas pobierania znów przerwa i wyswietliło mi komunikat ze ten serwer nie wznawia pobierania.... chyba nie będę miał nastepnej ksiązki
Ja ściągałem standardowym pobieraczem wbudowanym w Fire Foxa i poszło bez problemu. A to co pisałem na początku wynikło z mojej winy. Zamknąłem menadżera pobierania przez pomyłkę, a potem myślałem, że już się zakończyło pobieranie. Później Fire Fox wznowił pobieranie od 3mb bez problemu.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?