Elektrit Majestic Z - Szukam schematu

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
stas2
125...249 postów
125...249 postów

Elektrit Majestic Z - Szukam schematu

Post autor: stas2 »

Szukam schematu odbiornika Elektrit Majestic Z (StareRadio karta katalog. 00482)
Wujek Google wyrzuca parę innych modeli Elekritów, ale nie trafiłem na Majestic Z.
Dysponuję coprawda "schematem" części zasilającej i mcz, brak wcz, ale jest on chyba zrysowany z natury, pełen błędów i nieścisłości - podejrzewam że wykonany przez osobę niezbyt znającą się na elektronice.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedż w tym względzie - stas2.
stas2
OTLamp

Re: Elektrit Majestic Z - Szukam schematu

Post autor: OTLamp »

stas2 pisze: Dysponuję coprawda "schematem" części zasilającej i mcz, brak wcz, ale jest on chyba zrysowany z natury, pełen błędów i nieścisłości - podejrzewam że wykonany przez osobę niezbyt znającą się na elektronice.
A możesz go tu zamieścić?
Awatar użytkownika
stas2
125...249 postów
125...249 postów

OTLamp - wg mnie ten zrys jest mało wiarygodny i nie chciałbym go rozpowszechniać bez zgody wykonawcy-właściciela.
Ale jeśli Cię on interesuje, to postaram się zrobić fotkę (brak skanera) i za parę dni prześlę Ci
(do oceny? weryfikacji?) na PW.

Ponawiam jednocześnie prośbę do wszystkich o jakieś namiary na oryginalny schemat.

Pozdrawiam
stas2
OTLamp

stas2 pisze: Ale jeśli Cię on interesuje, to postaram się zrobić fotkę (brak skanera) i za parę dni prześlę Ci
(do oceny? weryfikacji?) na PW.
Nawet bardzo mnie interesuje.
stas2 pisze: Ponawiam jednocześnie prośbę do wszystkich o jakieś namiary na oryginalny schemat.
Nie ma oryginalnych schematów do jakichkolwiek Elektritów, wszystkie jakie istnieją zostały zrysowane z istniejących odbiorników.
Awatar użytkownika
stas2
125...249 postów
125...249 postów

Pod linkiem http://www.stareradia.pl/theory/schemat ... l#elektrit znalazłem schematy kilkunastu Elektritów.
Czy one też są zrysowane?
Niestety, nie ma wśród nich Majestca.
stas2
OTLamp

stas2 pisze: Czy one też są zrysowane?
Jak najbardziej.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

stas2 pisze:Pod linkiem http://www.stareradia.pl/theory/schemat ... l#elektrit znalazłem schematy kilkunastu Elektritów.
Czy one też są zrysowane?
Owszem, są zrysowane. A Majestic w stanie niegrzebanym nie trafił mi w łapki, to i zrysować nie było czego.
OTLamp

Protoplastą Elektrita Majestic Z jest Minerva Cordial W. W załączniku jest schemat Elektrita powstały przez zmodyfikowanie schematu Minervy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.