Elektrit Kordial B
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 15...19 postów
Elektrit Kordial B
Może ktoś posiada schemat odbiornika Elektrit Kordial B. Byłbym wdzięczny za pomoc!!!
-
- moderator
Re: Elektrit Kordial B
Nie, ale z chęcią odkupię od ciebie twój odbiornikmbak pisze:Może ktoś posiada schemat odbiornika Elektrit Kordial B. Byłbym wdzięczny za pomoc!!!

-
- 50...74 posty
A do modelu Z ma ktoś schemat ?
hmm o ile mój to model "Z" ?

-
- 1250...1874 posty
-
- moderator
Nie, twój to model 'U'. Może chcesz się go pozbyć?Tom333i pisze:A do modelu Z ma ktoś schemat ?
-
- 50...74 posty
ok dzięki . Co do pozbycia się zobaczę ... wystawie go na allegro może niedługo i zobaczę jaka cenę osiągnie jak będzie dość mała to zostawię go dla siebie . Radio ma parę wad . rozdarty głośnik i brak mosiężnych ozdób i materiału przed głośnikiem ... poza tym roboty przy nim prawie nie ma 
PS. a jak wygląda sprawa schematu ? można go zdobyć ?
Edit:
symbol "U" oznacza ze jest to rado szeregowe tak ?? mój ojciec zawsze gadał ze takie są trudniejsze do naprawy prawda to ??

PS. a jak wygląda sprawa schematu ? można go zdobyć ?
Edit:
symbol "U" oznacza ze jest to rado szeregowe tak ?? mój ojciec zawsze gadał ze takie są trudniejsze do naprawy prawda to ??
-
- moderator
Nioe wiem, może ktoś ma taki odbiornik i może sprawdzić. Ale schemat części radiowej powinien być zbliżony jak w modelu Z, tylko zasilanie inne.Tom333i pisze: PS. a jak wygląda sprawa schematu ? można go zdobyć ?
Tak. Trudniejsze - trochę, bo radio jest podpięte bezpośrednio do sieci, ani go bezpiecznie dotknąć nie można, ani przyrządu podłączyć. Najlepiej mieć transformator separujący.Tom333i pisze:symbol "U" oznacza ze jest to rado szeregowe tak ?? mój ojciec zawsze gadał ze takie są trudniejsze do naprawy prawda to ??
-
- 50...74 posty
Do naprawy mam tez głośnik , nie wiem czy da się go jakoś naprawić samemu ? gdyby np znaleźć identycznej wielkości stary głośnik i zamienić membranę na dobra ? Poza tym potrzebuje dokładnych zdjęć tych trzech ozdobnych elementów których brakuje w radiu przed głośnikiem .