Znalezione na złomie
Zbudowane na lampach 6F6C-1SZT ,6K7-4SZT, 6G7-1SZT,6A8-2SZT
Wygląda mi to na radiostację?
Nie ma żadnych oznaczeń.
Zamierzam zbudować swoje pierwsze jakieś bardzo proste urządzenie lampowe, bufor czy przedwzmacniacz ,
czy te lampy mógł bym wykorzystać ?
To odbiornik radiostacji czołgowej 10-RT. Jest w całkiem dobrym stanie na Twoim miejscu bym jej nie kanibalizował, a jeśli jest Ci zbędna to puść ją na allegro, zarobisz tyle że spokojnie starczy na jakieś konkretniejsze lampy do audio.
Pozdrawiam
Ale ty pytasz na co tobie to wygląda. Brak elementarnej logiki. To tak jakbym spytał kogoś czy mnie boli ząb.
Co do radiostacji, to zrób jak radzi gachu13. Lampy z niej są raczej nietypowe w audio, lepiej ją sprzedać komuś, kto będzie miał z niej radochę albo pożytek, a za zapłatę kupić jakieś normalniejsze lampy.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Ale ty pytasz na co tobie to wygląda. Brak elementarnej logiki. To tak jakbym spytał kogoś czy mnie boli ząb.
Co do radiostacji, to zrób jak radzi gachu13. Lampy z niej są raczej nietypowe w audio, lepiej ją sprzedać komuś, kto będzie miał z niej radochę albo pożytek, a za zapłatę kupić jakieś normalniejsze lampy.
Po elementach domyślałem się że jest jakieś radio, ale nie byłem pewien, więc zapytałem w ten sposób.
No nic dzięki za identyfikacje tego sprzętu . Ciekawe czy sprawne ? i jak świeci lampka 6F6C .
Odbiornik jest dla ciebie wart tyle, ile ktoś będzie skłonny za niego zapłacić. Mało konkretna odpowiedź ale chyba jedyna prawdziwa.
Na pytanie o uczciwość musisz sobie sam odpowiedzieć. Dla przykładu, gdy na elektrozłomie wydębiłem kilkanaście TG2,5, to połowę rozdałem forumowiczom, bo w/g mnie tak było uczciwie. Postępuj w/g własnego uznania.
Pozdrawiam
Kupiłem go na złomie za 10zł ,tylko i wyłącznie ze względu na części.
i najchętniej bym zamienił na części, z schematem do budowy przedwzmacniacza lampowego.
Części jak części ,ale wysyłki są drogie kupując w kilku sklepach koszt wysyłek przekracza koszt części