Recon pisze:Bez dwustronnej płytki nie ma opcji nawet
LuC - co kto lubi
Aaaa tam, ja zrobiłem bez PCB, kleiłem przekaźniki do chassis. Potem wyszła z tego taka plątanina przewodów, że nie odważyłem się tego uruchmiać, i nie uruchomiłem.
No tak, ale on ma ułatwienia - ldr-y zamiast upierdliwych przekaźników(jeśli chodzi o montaż) no i to jest sam preamp a nie samodzielny head;p Choć w sumie jak ktoś jest bardzo dobry w tej sztuce to na pewno da radę
W nawiązaniu do mocno merytorycznego wydźwięku tematu pozostaje mi napisać......
Są tu TAAAACCCYYY!!!! co budują TAAAKIIEEEE wzmacniacze trzykanałowe, że dupe urywa. Wiem z autopsji.
pozdrawiam
<----------Tu nawet jest jeden..... TakiegoJednego
Witam Usher17 pytał o wzmacniacz 3 kanałowy podałem schemat i jeżeli są tam błędy to z pochylonym czołem przyjmuję konstruktywną krytykę .To forum jest chyba po to aby sobie pomagać i poszerzać wiedzę .Kolega Thereminator jak stary dobry malkontent wszystko widzi w czarnych kolorach .A tak się składa , że mi nic nie strzela i tu przywołam motto W teorii nie ma różnicy między praktyką, a teorią. W praktyce jest. A tak na marginesie to ta konstrukcja świetnie brzmi. Czołem
Nie wiem czy to cud ale nie strzela . antyparazyty - można wstawić np220k Ja zrobilem bez i też gra . Siatkę trzeciej triody można połączyć z masą dając rezystor2M2 i po bólu . Przykład że inni zrobili podobnie.?Są. Przy okazji oczywiście spróbuję dać antyparazyt wspomniane 220k i posłucham co się zmieniło.Ja już wspomniałem , że nie jestem konstruktorem ani elektronikiem z wyksztalcenia tylko amatorem.Dziękuję więc za wskazówki ,tego właśnie oczekiwałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na powyższym schemacie są dwa miejsca które mi się nie podobają właśnie ze wzgledu na możliwość wystąpienia stuków. A antyparazyt może być i 10k, nie musi zaraz być 220k. Takiego 10k w brzmieniu własciwie nie słychać, a siatka nie staje się anteną.