Jak zrobisz końcówkę zgodnie z tabelą u Toma i napięcie nie siądzie za bardzo to masz szansę uzyskać te 36W. Ale napisałem ci że z TCA-270 da się zasilać wzmacniacz 50W
admaxo1@o2.pl pisze:No wolałbym mieć te 50W. A co z tym Regentem da rade go zastosować ?
Różnica w mocy to zaledwie 1.43dB. Ciut powyżej granicy uznawanej za minimalną różnicę którą przeciętne ucho jest w stanie wychwycić.
3dB to dwukrotna różnica w mocy.
No ale widać bardzo silnie działa prymitywny marketing w stylu moc PMPO 1000W dla urządzenia zasilanego z baterii czy inne inne cudaki....
Jak się robi replikę wzmacniacza to się zamawia replikę transformatora. Jak się nie ma pieniędzy i próbuje dobrać substytut, który repliką nie jest i nie ma parametrów zbliżonych do oryginału to mając wiedzę dostosowuje się schemat (zasilacz i końcówkę) do posiadanego transformatora. Jestem w stanie zbudować wzmacniacz na 2xEL34 na każdym ze wspomnianych tu transformatorów czyli i na tej Zatrze i na TC-270 i pewnie na tym z regenta którego nie widziałem i nie mam pojęcia czym to trafo jest. Męczy mnie tylko wykładanie oczywistych oczywistości komuś bez jakiegokolwiek przygotowania. Najprościej byłoby narysować schematy, podać na tacy, ale to też nie jest w moim stylu...
Jeśli robisz cokolwiek na podstawie jakiegokolwiek schematu to zahaczasz o "robienie repliki" co prawda tylko repliki elektrycznej, ale to właśnie w takiej replice wartości elementów i napięć powinny być takie same jak w oryginale. Mając inne transformatory musisz przeprojektować to i owo.
admaxo1@o2.pl pisze:Ale przecież Regent też chodził na 2x EL34 i miał trochę więcej bo 60W.
No i jeśli moja skoda ma 4 koła i bolid F1 ma 4 koła to znaczy, że te koła będą pasować zamiennie? Chyba nie obyłoby się bez przeróbek... Pokaż ten transformator od Regenta... Napięcia, wydajności prądowe itp itd.
Ale przecież on nie chce zrobić kopii JCM, tylko "wzmacniacz 50W z preampem podobnym do JCM" a to jest różnica. To trafo od Regenta się zapewne do tego nada.