Witam, ponieważ to mój pierwszy post na tym forum chciałem pozdrowić serdecznie wszystkich.
Mam pytanie dotyczące obudowy do Schaub Weltsuper 40. Czy ta obudowa była lakierowana, czy politurowana?
odnawiam własnie to radio, ale poprzedni właściciel obudowę polakierował lakierem bezbarwnym w sposób delikatnie mówiąc mało estetyczny. Jeżeli była lakierowana to na wysoki połysk czy może półmat?
pozdrawiam
Michał
Obudowa do Schaub Weltsuper40
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 10...14 postów
-
- 2500...3124 posty
Re: Obudowa do Schaub Weltsuper40
Radio było (najprawdopodobniej ) oryginalnie lakierowane na połysk lakierem celuloidowym zwanym też politurą celuloidową, która przeciwieństwie do naturalnej politury jest bardzo nietrwała ( pęka i łuszczy się) ale tania. Na pewno bliżej oryginału będziesz gdy skrzynkę pokryjesz politurą niż gdy ją pomalujesz lakierem.misiek_42 pisze:Witam, ponieważ to mój pierwszy post na tym forum chciałem pozdrowić serdecznie wszystkich.
Mam pytanie dotyczące obudowy do Schaub Weltsuper 40. Czy ta obudowa była lakierowana, czy politurowana?
odnawiam własnie to radio, ale poprzedni właściciel obudowę polakierował lakierem bezbarwnym w sposób delikatnie mówiąc mało estetyczny. Jeżeli była lakierowana to na wysoki połysk czy może półmat?
pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Janusz
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 10...14 postów
Dzięki za radę... no to będzie politura. Po zrobieniu pochwalę się zdjęciami
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
-
- 10...14 postów
Witam,
no polożyłem politurę... trwalo to ponad 2 tygodnie i jak na pierwszy raz wyszlo chyba dość dobrze. Do tej pory kładłem gotową politurę z CASTORAMY ale dopiero teraz widzę różnicę pomiędzy gotowcem a politurą kładzioną w tradycyjny sposób. poniżej parę fotek...
Michał
no polożyłem politurę... trwalo to ponad 2 tygodnie i jak na pierwszy raz wyszlo chyba dość dobrze. Do tej pory kładłem gotową politurę z CASTORAMY ale dopiero teraz widzę różnicę pomiędzy gotowcem a politurą kładzioną w tradycyjny sposób. poniżej parę fotek...
Michał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 2500...3124 posty
Piękne! Nic nie jest w stanie zastąpić politurymisiek_42 pisze:Witam,
Michał

Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 1875...2499 postów
Wiadomo szlachetny spiryt.