Instrukcje ZOPAN

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Andrzej 1
5...9 postów
5...9 postów

Instrukcje ZOPAN

Post autor: Andrzej 1 »

Instrukcje serwisowe wyrobów ZOPAN (ksera) na zamówienie e-mail wysyłam. 80gr. strona.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

INCO

Post autor: gsmok »

Czy dysponuje Pan może dokumentacją wyrobów INCO? Poszukuję schematu zasilacza stabilizowanego typ IZS-5/71 produkowanego przez Zjednoczone Zespoły Gospodarcze Zakład Aparatury Energoelektronicznej.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Jasiu

Re: INCO

Post autor: Jasiu »

Czołem.
gsmok pisze:Czy dysponuje Pan może dokumentacją wyrobów INCO? Poszukuję schematu zasilacza stabilizowanego typ IZS-5/71 produkowanego przez Zjednoczone Zespoły Gospodarcze Zakład Aparatury Energoelektronicznej.
Pewnie mam gdzieś ten schemat. Przysłać?

Jasiu
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

zasilacz INCO

Witam
Byłbym bardzo wdzięczny. Stałem się właśnie posiadaczem tego stabilizatora. Przy okazji chciałem wszystkim zainteresowanym udostępnić w internecie jego opis i fotografie. Czy w razie otrzymania od Pana schematu będę go również mógł udostępnić?
Pozdrawiam
Jasiu

Re: zasilacz INCO

Post autor: Jasiu »

Czołem.
gsmok pisze: Przy okazji chciałem wszystkim zainteresowanym udostępnić w internecie jego opis i fotografie. Czy w razie otrzymania od Pana schematu będę go również mógł udostępnić?
Wysłałem. Udostępnić go należy.

Coś mi się majaczy, że widziałem kiedyś IZSa ze wzmacniaczem błędu na uA741, a nie na tranzystorach. Mogę się mylić, bo to było dawno.

Życzę owocnych eksperymentów - to bardzo sympatyczny zasilacz.

PS. Stałem się nagle "Panem". W internetowych środowiskach to forma raczej nie jest stosowana... Czyżby uboczny efekt dyskusji z Audiodekanem?

Pozdrawiam,
Jasiu
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Schemat zasilacza

Jasiu
Schemat dotarł. Ze "szczątkowego" schematu, który dostałem razem z zasilaczem oraz pierwszego (na razie pobieżnego) obejrzenia wynika, że jest to wersja zgodna z Twoim schematem (wzm. błędu na tranzystorach).
Bardzo dziękuję za sam schemat jak i Twoją zgodę na jego udostępnienie w internecie. Mam nadzieję to zrobić w jakimś "rozsądnym" czasie.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ