Witam!
Szukam schematu połączeń odczepów cewki z płytką przełącznika impedancji w szczekaczce propagandowej.
Kosz głośnika wyglada jak w DKE38, ale cewka ma kilka odczepów połączonych do płytki z przełącznikiem.
W moim egzemplarzu ktoś je przerobił na przełącznik obrotowy z kołchoźnika.
Pozdrawiam
Matizz
szczekaczka rozgłoszeniowa Goebbelsa
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
szczekaczka rozgłoszeniowa Goebbelsa
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
Re: szczekaczka rozgłoszeniowa Goebbelsa
Przy okazji szczekaczek - nie macie pomysłu co to za cudo?
Pozdrawiam,
Jasiu
Pozdrawiam,
Jasiu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1250...1874 posty
Witam!
Taki głośnik pokazywał mi kiedyś p. Żak (kolekcjoner z Bielska) - ponoć były to pierwsze kochłoźniki składane z jeszcze przedwojennych części - prawdopodobnie spora rzadkość.
Pozdrawiam
Taki głośnik pokazywał mi kiedyś p. Żak (kolekcjoner z Bielska) - ponoć były to pierwsze kochłoźniki składane z jeszcze przedwojennych części - prawdopodobnie spora rzadkość.
Pozdrawiam
SQ9KQZ
-
- 125...249 postów
Witam,
Nie wiem jak to było w innych zakładach ale wiem jak to było w Łodzi. Zaraz po wojnie zakłady Radiotechniczne Ika sprzedały Polskiemu Radiu poniemieckie głośniki, które znajdowały się w magazynach.
Przyjęte tez zostały zlecenia na budowę transformatorów oraz wzmacniaczy radiowęzłowych.
Słyszałem od kogoś, że polskie radio, nie wiem czy samo czy zleciło to jakiejś firmie, ale produkowało te kołchoźniki.
Nie wiem jak to było w innych zakładach ale wiem jak to było w Łodzi. Zaraz po wojnie zakłady Radiotechniczne Ika sprzedały Polskiemu Radiu poniemieckie głośniki, które znajdowały się w magazynach.
Przyjęte tez zostały zlecenia na budowę transformatorów oraz wzmacniaczy radiowęzłowych.
Słyszałem od kogoś, że polskie radio, nie wiem czy samo czy zleciło to jakiejś firmie, ale produkowało te kołchoźniki.
Aktualnie na wymianę: Esbrok Magnes
-
- 625...1249 postów
Znalazłem:
http://www.jogis-roehrenbude.de/VE-DKE/WLSpkl.htm
Jest to co prawda sama rozpiska przełącznika, ale połączenia można odtworzyć na podstawie pomiarów cewki.
Pozdrawiam
Matizz
http://www.jogis-roehrenbude.de/VE-DKE/WLSpkl.htm
Jest to co prawda sama rozpiska przełącznika, ale połączenia można odtworzyć na podstawie pomiarów cewki.
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com