Witam, przedstawiam kolejny etap prac nad wzmacniaczem. Obudowa prawie skończona - brakuje rączki ,narożników no logo atomic . Początkowo planowałem pokryć obudowę jakimś sztucznym futrem z długim włosem

, bo takiej obudowy jeszcze nie widziałem. No ale nigdzie nie znalazłem nic ciekawego , więc obudowę zgapiłem od Marvela

. Z racji tego ,że to moja pierwsza obudowa zdecydowałem się na ekoskórę - tańsza od tolexu i w razie wpadki mniejsze koszty. Zresztą koszt obudowy w moim wypadku jak na razie to jakieś 35 zł ( nie licząc sklejki którą miałem w warsztacie) . Co do moich uwag - łączenie narożników trochę się rozjechały przez noc ,więc widać trochę łączenie. Może to wina ekoskóry , która jest w sumie dosyć gruba (jakieś 1,5 mm ) i nie daje się tak formować jak tolex . A może źle naciągnięte , potrenuję na następnej obudowie to zobaczę. W każdym bądź razie metalowe narożniki przykryją tą fuszerkę

. Pozostaje kwestia napisów . Może coś doradzicie , laminat dla mnie jest za drogi (ok 100 - 120 zł za 2 panele ) . Chodzi mi o coś taniego jak folia samoprzylepna - no ale u mnie za wydruk życzą sobie 70 - 80 zł - bo cały arkusz muszą zużyć. Widziałem na elektrodzie atomic 5W Tavila - on robił napisy termotransferem i całkiem nieźle mu to wyszło. Może ktoś ma doświadczenia na tym polu i coś mi doradzi w sprawie termotransferu na aluminium .