Nasze zestawy głośnikowe
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Nasze zestawy głośnikowe
Parka ZG25 z nowymi przetwornikami Tonsila napędzane stadem lamp, głównie pojedynczą PL84. Mnie to wystarcza 

Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 

-
- 625...1249 postów
U mnie także grają ZG25 - odnowione głośniki, tyle że podłączone do Elizabeth Hi-Fi. Ja jestem zadowolony, choć pewnie jest jakaś "cofająca się średnica, suchy bas etc." wg niektórych...
-
- 3125...6249 postów
Gwoli ścisłości - "suchy bas" to akurat dobrze, w przeciwieństwie do "mokrego" (aczkolwiek nikt go tak nie nazywa) spotykanego np. w przypadku końcówki pentodowej pozbawionej sprzężenia zwrotnego, z tragicznym współczynnikiem tłumienia.
Dlatego powinieneś się cieszyć.
Dlatego powinieneś się cieszyć.

_
-
- 625...1249 postów
Witajcie
Po latach poszukiwań ALTEC A7,w stanie "gabinetowym".Poprostu "grają" muzykę,teraźniejsze kolumny tego nie potrafią.
Po latach poszukiwań ALTEC A7,w stanie "gabinetowym".Poprostu "grają" muzykę,teraźniejsze kolumny tego nie potrafią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Upolowane przypadkiem Philipsy, wylądują w chyba w labiryncie o raczej sporych rozmiarach...
-
- 625...1249 postów
Traxmanie a ile to ma cali,spory labirynt się zapowiada.A może coś w stylu "igły",powinno się sprawdzić
12"/30cm, obudowy już stoją, muszę tylko przerzucić głośniki, chwilowo nie ma kiedy.
-
- moderator
Tego chętnie bym posłuchał...nuncjusz1 pisze:Po latach poszukiwań ALTEC A7,w stanie "gabinetowym".Poprostu "grają" muzykę,teraźniejsze kolumny tego nie potrafią.
Jesteś pewien, że sztywne głośniki na papierowym resorze sprawdzą się w labiryncie? Cóż, czekam z niecierpliwością na rezultaty, bo takiego wynalazku jeszcze nie widziałem.traxman pisze:12"/30cm, obudowy już stoją, muszę tylko przerzucić głośniki, chwilowo nie ma kiedy.
Sprawdzają się, nawet fabrycznie były montowane w takiej obudowie. Nikt nie mówi, ze nie będzie wspomagania elektrycznego... One nie są aż takie sztywne, na jakie wyglądają.
-
- 625...1249 postów
Tego chętnie bym posłuchał...Piotr pisze:nuncjusz1 pisze:Po latach poszukiwań ALTEC A7,w stanie "gabinetowym".Poprostu "grają" muzykę,teraźniejsze kolumny tego nie potrafią.
Zapraszam jak będziesz przejazdem.
-
- moderator
Dzięki, ale to nieprędko, gdyż już nie jeżdżę cyklicznie na Podlasie.
-
- 1875...2499 postów
Witam!Ja słucham bardzo różnej(od klasyki,przez pop,dance,trance,nawet disco polo po mocne techno(czasem schranz) i rock) więc mam kolumny Jamo S506(podłogowe),do tego kable Jamo 2*2,5mm2 i wzmacniacz Yamaha AX-590.
-
- 125...249 postów
Witam,
Z nudów postanowiłem wrzucić zdjęcie moich klamotów. Uwagę może przykuć, iście hi-endowy wzmacniacz
Niestety jest on tylko tymczasowym gościem.
Z nudów postanowiłem wrzucić zdjęcie moich klamotów. Uwagę może przykuć, iście hi-endowy wzmacniacz

Niestety jest on tylko tymczasowym gościem.
Aktualnie na wymianę: Esbrok Magnes
No to rzeczywiście im szybciej się go pozbędziesz tym lepiej to wg mnie najgorszy polski wzmacniacz i w wersji fabrycznej słuchani muzyki na nim to kara.....
-
- 3125...6249 postów