Czołem,
Radiomuseum.org rzecze: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_rs289.html Cokół kołkowy.
Natomiast moja RS289 ma cokół stalowy. Była taka wersja, czy ktoś przecokołował?
Cokół RS289
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
-
- 625...1249 postów
Re: Cokół RS289
Witaj!
Czasem zdarzały się lampy z dwoma typami cokołów np ACH1 - byla kołkowa i bocznostykowa.
Jednk w Twoim przypadki to chyba już ingerencja osób trzecich.
Zamieść zdjęcie.
Pozdrawiam
Matizz
Czasem zdarzały się lampy z dwoma typami cokołów np ACH1 - byla kołkowa i bocznostykowa.
Jednk w Twoim przypadki to chyba już ingerencja osób trzecich.
Zamieść zdjęcie.
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
-
- moderator
Byłbym niepocieszony, gdyby okazało się, że jeden z moich ciekawszych okazów jest przerabiany 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Pewnie był, bo ten typ lampy jest starszy od cokołu stalowego. Ale zdarzały się cuda, np. fabryczne RGN2004 z cokołem bocznostykowym. Czemu Telefunken po prostu nie nazwał jej AZ4 to nie wiem...Piotr pisze:Byłbym niepocieszony, gdyby okazało się, że jeden z moich ciekawszych okazów jest przerabiany
W ogóle AZ4 Telefunkena to dość duża rzadkość. Widziałeś kiedyś? Ja chyba nie, w każdym razie nie przypominam sobie.tszczesn pisze:Czemu Telefunken po prostu nie nazwał jej AZ4 to nie wiem...
-
- moderator
Też nie, choć w większości widuję i tak powojenne - polskie czeskie, czasami NRD, rzadko Valvo. W sumie jakoś mało popularna lampa.OTLamp pisze:W ogóle AZ4 Telefunkena to dość duża rzadkość. Widziałeś kiedyś? Ja chyba nie, w każdym razie nie przypominam sobie.tszczesn pisze:Czemu Telefunken po prostu nie nazwał jej AZ4 to nie wiem...
-
- 250...374 postów
"Carbon anodes produce more watts per dollar!"