zakrzesiu pisze:... to następny z młodego pokolenia bardzo dobrze zapowiadający się . ..
Andrzej
Faktycznie jak na bluesmana jest młody (poniżej 80). Mam kilka płyt, on raczej gra już dłuższy czas, ale jest czego posłuchać. Polecam "Sloe Gin", fajne gitarowe granie.
Czasami mam nieodparte wrażenie, że Joe Bonamassa posiada polski odpowiednik w postaci lidera J.J.Bandu (no może z domieszką Waltera Trouta).
Tak, też o tym czytałem, zresztą na dvd z koncertu w Royal Albert Hall jest trochę dokumentu, zdjęć , on o tym opowiada.
A pogrywa teraz z grupą Black Country.
Zawsze z przyjemnością wracam do tego kawałka. Kawał dobrej muzyki. Niestety, kapela nie zdołała się przebić na szerokie wody. Polecam nie tylko dlatego, że gra w niej mój kumpel
Wczoraj zamówiłem w necie w ramach prezentu dla siebie (nie wiem jeszcze tylko czy dopiero mikołajkowego czy już świątecznego ) DVD pana Mayera Live in LA, tutaj próbka: http://www.youtube.com/watch?v=p6fwA37L ... 18&index=6
Ciekawe jakie Wy macie opinie o nim, wiem że krążą dość sprzeczne, mi osobiście odpowiada, cenię go bardzo jako gitarzystę, bo facet grać potrafi, a to jego brzmienie ...
Ja za chwilę będę miał 3szt, wszystkie rozgrzebane - ale grające, muszę je wreszcie skończyć, ale jak zwykle piętrzą się trudności mechaniczne. Może kiedyś zamieszczę boje w "Kąciku A"