Posiadam wspomniane radyjko, lecz jest z nim pewien problem: niemożliwe jest do jakiej kolwiek stacji, a w głośniku słuchać tylko przydzwięk sieci. Jak zabrać się za naprawę ? Schemat jest na tej stronie.
Wymieniłem już dwa elektrolity, z których wyraźnie było widać wyciek elektrolitu. Spowodowało to, że musiałem inaczej poprowadzić masę. Wiem że to może być powodem tego zjawiska. Jednakże poza warkotem sieci pownien być słyszany szum i dzwięk stacji. Czy ktoś już to przerabiał ?
Radio Juwel 2.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- moderator
Re: Radio Juwel 2.
Czy słychać jakikolwiek efekt (pykanie, trzeaski itp). przy zmianie zakresu? Czy radio reaguje jakkolwiek na strojenie? Jak nic z tych rzeczy to błąd jest prawie na pewno w jednymz dwóch miejsc: Detektor lub heterodyna. Nie mam pod ręką schematu tego radia, to i nie jestem w stanie podać dokładnie miejsc gdzie szukać.maciej_333 pisze:Posiadam wspomniane radyjko, lecz jest z nim pewien problem: niemożliwe jest do jakiej kolwiek stacji, a w głośniku słuchać tylko przydzwięk sieci. Jak zabrać się za naprawę ? Schemat jest na tej stronie.
Wymieniłem już dwa elektrolity, z których wyraźnie było widać wyciek elektrolitu. Spowodowało to, że musiałem inaczej poprowadzić masę. Wiem że to może być powodem tego zjawiska. Jednakże poza warkotem sieci pownien być słyszany szum i dzwięk stacji. Czy ktoś już to przerabiał ?
-
- administrator
juwel2
Schemat radia Juwel dwa znajduje się tutaj:
http://www.fonar.com.pl/audio/schematy/ ... 9_08_2.htm.
Maciej_333-> mam przy okazji pytanie odnośnie Twojej strony www. Mam problemy z jej przglądaniem. Ochrona antywirusowa na moim komputerze co chwila podaje mi komunikaty o wirusie i po kilku takich komunikatach blokuje mi się przeglądarka (IE6.0). Czy to tylko mój problem, czy też ktoś już coś takiego sygnalizował?
http://www.fonar.com.pl/audio/schematy/ ... 9_08_2.htm.
Maciej_333-> mam przy okazji pytanie odnośnie Twojej strony www. Mam problemy z jej przglądaniem. Ochrona antywirusowa na moim komputerze co chwila podaje mi komunikaty o wirusie i po kilku takich komunikatach blokuje mi się przeglądarka (IE6.0). Czy to tylko mój problem, czy też ktoś już coś takiego sygnalizował?