Schaub Lorenz - Rialto Stereo 10
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 4 posty
Schaub Lorenz - Rialto Stereo 10
Kupiłem takie radio na allegro za 300zł w bardzo dobrym stanie, chcę z niego zrobić wzmacniacz stereo resztę wyrzucić (wiem, że jest to może profanacja), ale bardzo podoba mi się jego dźwięk. Moje pytanie czy to się na to nadaje.
-
- 9375...12499 postów
Re: Schaub Lorenz - Rialto Stereo 10
zaraz pewnie dostaniesz opieprz i bana...
-
- 250...374 postów
To ja się zastanawiam czy z jakiegoś rozbitego i pordzewiałego chassis od jakiegoś telewizora mam wyjmować elementy, bo może komuś się przyda chassis do odbudowy. A ty chcesz zdemolować grające radio ??
Jak chcesz wzmacniacz to kup elementy i złóż go. Na forum ktoś mówił że ma płytkę od jakiegoś prostego na 3 lampach, podpinanego pod TG 2,5 lub TG 5 (po 25 zł na allegro). Mocy będzie miało to niewiele (parę W), zresztą podobnie jak twój wzmacniacz z radia. Tak samo z pasmem przenoszenia obcięte od dołu na dzisiejsze standardy, od góry chyba też ( a nawet na pewno , bo w radiu i tak jest jeden głośnik szerokopasmowy, bez wysokotonowego, trafo jest pod to dopasowane).
Chcesz dobry wzmacniacz to kup porządne trafa głośnikowe u Kaki, Ogonowskiego lub Indela (ale nie polecają tych ostatnich). Zasilających jest od groma na allegro. Lampy to wg uznania i mocy wyjściowej.
Pozdrawiam.
Jak chcesz wzmacniacz to kup elementy i złóż go. Na forum ktoś mówił że ma płytkę od jakiegoś prostego na 3 lampach, podpinanego pod TG 2,5 lub TG 5 (po 25 zł na allegro). Mocy będzie miało to niewiele (parę W), zresztą podobnie jak twój wzmacniacz z radia. Tak samo z pasmem przenoszenia obcięte od dołu na dzisiejsze standardy, od góry chyba też ( a nawet na pewno , bo w radiu i tak jest jeden głośnik szerokopasmowy, bez wysokotonowego, trafo jest pod to dopasowane).
Chcesz dobry wzmacniacz to kup porządne trafa głośnikowe u Kaki, Ogonowskiego lub Indela (ale nie polecają tych ostatnich). Zasilających jest od groma na allegro. Lampy to wg uznania i mocy wyjściowej.
Pozdrawiam.
-
- 4 posty
No to nie trafiony zakup. Będe musiał porozglądać sie za jakimś gotowym wzmacniaczem lampowym - szkoda bo pięknie gra to ma dusze.
Interpunkcja!
Interpunkcja!
-
- 9375...12499 postów
A co ci szkodzi podłączyć to tego radia CD?
-
- 4 posty
Wielkie dzieki za wypowiedź, poszukałem i znalazłem cos dobrego za nie wielkie pieniążki. Dziekuje za naprowadzenie. jak jeszcze moge prosic to na co szczegulnie zwrucić uwage przy zakupie. Nie zależy mi na wielkiej mocy bardziej na jakosci dzwieku.GeTe pisze:To ja się zastanawiam czy z jakiegoś rozbitego i pordzewiałego chassis od jakiegoś telewizora mam wyjmować elementy, bo może komuś się przyda chassis do odbudowy. A ty chcesz zdemolować grające radio ??
Pozdrawiam.
Ortografia!
Przecież to radio ma całkiem porządny wzmacniacz i przyzwoite głośniki, zrób przejściówkę RCA-banan i nawet tylnej ścianki nie musisz otwierać, do dyspozycji są wejścia gramofonowe i magnetofonowe.
-
- 4 posty
Czt to jest forum, czy lekcja polskiego. Każdemu zdaża się popełniać błędy TOBIE NIE? Dawno nie mieszkam w polsce ( rasizm i dyskryminacja). Oby tu na to forum nie trafił zagraniczny gość bo moderator będzie zamiast pomagać - cały dzień poprawiać błedy żenada.