Witam
proszę o poradę,chcę zamienić diodę 5Z4P chińskiej produkcji na jakąś lepszą,jakie są odpowiedniki tej lampy?
czy mogę użyć "bez stresu" np GZ34?
jeszcze jedno pytanie czy lampa JAN 6SL7 WGT Philips NOS jest w linii prostej zamiennikiem lampy 6N9?można tak at hop przełożyć jedną za drugą?
sorry za lamerskie pytania ale na lampach znam się jak na życiu sexualnym kamieni
pozdrawiam
prawie jak za dawnych lat 3xtak
zadałem pytanie ponieważ w swoim wzmacniaczu chciałbym wymienić chińskie 6N8 na jakieś dobre 6SN7 a 6N9 na 6SL7 oraz chińskie lampy prostownicze PZ4P na lepsze,ktoś mi poradził GZ34 że niby dobra i jest zamiennikiem
co do 6N8/6N9 to może ktoś poradzi jakie i gdzie kupić?
dzięki se na pewno sprawdzę,przecież nic nie robię tylko od maleńkiego lampami się param
jakby ktoś miał jakieś pytania lub szukał pomocy to niech wali do nie jak w dym
Zanim się coś napisze to warto zapoznać się z forum. Jeśli
alumrock pisze:na lampach znam się jak na życiu sexualnym kamieni
to jest dział "Lampy dla początkujących". Znajdziesz w nim więcej zrozumienia i cierpliwości ze strony użytkowników. Jak chcesz kupić lampy to jest też dział "Ogłoszenia" gdzie możesz taką chęć zakupu wyrazić.
Na postawione pytania odpowiedzi dostałeś. Chyba nie liczysz, że będziemy za ciebie wybierać, na której aukcji kupić lampy. No chyba, że chcesz uzyskać informację czy lampa firmy X brzmi lepiej/gorzej niż firmy Y. Ale to niestety nie na tym forum...
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
sppp pisze:Zanim się coś napisze to warto zapoznać się z forum. Jeśli
alumrock pisze:na lampach znam się jak na życiu sexualnym kamieni
to jest dział "Lampy dla początkujących". Znajdziesz w nim więcej zrozumienia i cierpliwości ze strony użytkowników. Jak chcesz kupić lampy to jest też dział "Ogłoszenia" gdzie możesz taką chęć zakupu wyrazić.
Na postawione pytania odpowiedzi dostałeś. Chyba nie liczysz, że będziemy za ciebie wybierać, na której aukcji kupić lampy. No chyba, że chcesz uzyskać informację czy lampa firmy X brzmi lepiej/gorzej niż firmy Y. Ale to niestety nie na tym forum...