Przez pomyłkę w licytacji na aledrogo stałem się "szczęśliwym posiadaczem mimo woli" 2 szt. głośników firmy Beyma typ 15E100. Były ze zniszczonymi resorami górnymi; wymieniłem resory na nowe i mam teraz zgryz jak je wykorzystać, bo szkoda żeby leżały odłogiem. Dysponuję wzmacniaczem Bis 100 w komplecie z dedykowanym mu przedwzmacniaczem i pomyślałem może by dołożyć jakąś kolumnę do nagłośnienia na bazie tychże. Mam jeszcze gdzieś na dołku parę głośników starego typu Tonsil chyba 25/10W od kolumn propagandowych, dwa od amatora stereo, 15" byka z kolumny regenta 60. Wszystkie wymienione są na sztywnym zawieszeniu. Są jeszcze jakieś dwa prod. RFN "no name" do kompaktów na gumach jakieś 25/60 W każdy i dwa tweetery piezo 150W.
Nie mam doświadczenia w kwestii doboru jednego do drugiego więc "spuszczam" się w tej materii na sugestie szanownych forumowiczów. Nie określam co to ma być licząc na odpowiedź co można z tego zrobić aby uzyskać rozsądny efekt nagłaśniający do pomieszczenia /mikrofon(-y), gramofon, pogłos i ..... . Możliwości mogą być całkiem ,całkiem. Przejrzałem chyba wszystko co było możliwe na forach, ale nie znalazłem odpowiedzi, a raczej wzoru do powielenia. Najgorzej jak się nie wie co się chce. Zupełnie jak dziewica co chciała by , a boi się. Wierzę w mądrość forumowiczów i liczę na podpowiedź w temacie. Nie mam problemów wykonawczych i materiałowych /kolumny/. Pozdrawiam Ryszard
Jakie kolumny z Beyma 15E100
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów