jakiej firm jest radio

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

ankad
1 post
1 post

jakiej firm jest radio

Post autor: ankad »

Witam. Ze względu na to, iż moje próby odnalezienia w internecie informacji zakończyły się porażką, zwracam się z prośbą do Forumowiczów o zidentyfikowanie radia- firmy i roku-lat produkcji. Kupiłam je za 120 zł, więc zastanawiam się czy jest warte tej ceny ( podejrzewam że jest warte więcej, no ale może się mylę...)?? Radio jest działające, obudowa bez uszkodzeń, tylko tkanina przetarta (przymierzam się do jej załatania). Dziękuję z góry za odpowiedź.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
OTLamp

Re: jakiej firm jest radio

Post autor: OTLamp »

To Philips 990X lub 990A. Pochodzi z lat 1939-41.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: jakiej firm jest radio

Post autor: tszczesn »

ankad pisze:Witam. Ze względu na to, iż moje próby odnalezienia w internecie informacji zakończyły się porażką, zwracam się z prośbą do Forumowiczów o zidentyfikowanie radia- firmy i roku-lat produkcji. Kupiłam je za 120 zł, więc zastanawiam się czy jest warte tej ceny ( podejrzewam że jest warte więcej, no ale może się mylę...)?? Radio jest działające, obudowa bez uszkodzeń, tylko tkanina przetarta (przymierzam się do jej załatania). Dziękuję z góry za odpowiedź.
Jest zdecydowanie warte tej ceny. Jak w środku nie było grzebane to jest tam fajna automatyka do strojenia, i ładnie rozciągnięte zakresy fal krótkich. Gratuluję zakupu.