Producenci transformatorow
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
-
- 125...249 postów
Przestancie sie podniecac Panowie do tego staliwa.
Ja juz dawno robilem badania na znieksztalcenia i odsluch.
Wyszlo mi ze lepiej zrobic otl-a a jeszcze lepiej hybryde. Ja szukam doskonalosci i dla niej moge robic na prawieprzewodnikach.
Ja juz dawno robilem badania na znieksztalcenia i odsluch.
Wyszlo mi ze lepiej zrobic otl-a a jeszcze lepiej hybryde. Ja szukam doskonalosci i dla niej moge robic na prawieprzewodnikach.
http://www.motionalfeedback.com
sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje
-
- 3125...6249 postów
Zamówiełm jest do wzmacniacza SE na lampach 6P3S.
Poprosiłem aby dobrze odtwarzały basy.
Przekładnia 2k3 / 8R0
Otrzymałem trafa trzynastosekcyjne. Wykonane na dwóch kstałtkach zwijanych.. Wielkością zbliżone do traf Telto TG08 na kstałtkach EI120.
Indukcyjność uzwojenia pierwotnego 18H. Rezystancja uzwojenia anodowego k12. Deklarowana moc trafa 25W to aż nadto na potrzeby teoretycznie 6,5W.
Ładnie opisane końcówki i dane trafa.
Trafa są drogie. Dwa takie trafa to 600 PLN. Plus 100PLN dopłaty za dwie sieciówki. No i 27 złotych za przesyłkę. Szybka realizacja wykonania.
Poprosiłem aby dobrze odtwarzały basy.
Przekładnia 2k3 / 8R0
Otrzymałem trafa trzynastosekcyjne. Wykonane na dwóch kstałtkach zwijanych.. Wielkością zbliżone do traf Telto TG08 na kstałtkach EI120.
Indukcyjność uzwojenia pierwotnego 18H. Rezystancja uzwojenia anodowego k12. Deklarowana moc trafa 25W to aż nadto na potrzeby teoretycznie 6,5W.
Ładnie opisane końcówki i dane trafa.
Trafa są drogie. Dwa takie trafa to 600 PLN. Plus 100PLN dopłaty za dwie sieciówki. No i 27 złotych za przesyłkę. Szybka realizacja wykonania.
-
- 500...624 posty
http://www.telto.pl/ Solidna firma z tradycjami ,czesto kożystam z usług tego producenta i jestem bardzo zadowolony.
Do kwietnia w kościele dobrze że zimy nie ma 

-
- 125...249 postów
A moze trafa glosnikowe sa tam nieznane?
http://www.motionalfeedback.com
-
- 500...624 posty
-
- 3125...6249 postów
>Andrzej Molicki
Czytałem również mało pozytywne opinie o Telto - były problemy z nawiązaniem kontaktu (nie odpowiadali na mail-e, telefoniczny kończył się na osobach, które nie orientowały się w kwestiach technicznych).
Ale przejdźmy do pytań:
1. Jak szczegółową specyfikację im przedstawiłeś?
2. Czy korzystałeś również z katalogowych produktów?
3. Ile sekcji mają ich trafa i na ile prawdziwe są deklarowane parametry częstotliwościowe?
4. Czy prowadzą sprzedaż wysyłkową standardowych wyrobów (bezpośrednio, nie przez MKPT), jakie są koszty dostawy (spedytor, Poczta Polska) ?
Czytałem również mało pozytywne opinie o Telto - były problemy z nawiązaniem kontaktu (nie odpowiadali na mail-e, telefoniczny kończył się na osobach, które nie orientowały się w kwestiach technicznych).
Ale przejdźmy do pytań:
1. Jak szczegółową specyfikację im przedstawiłeś?
2. Czy korzystałeś również z katalogowych produktów?
3. Ile sekcji mają ich trafa i na ile prawdziwe są deklarowane parametry częstotliwościowe?
4. Czy prowadzą sprzedaż wysyłkową standardowych wyrobów (bezpośrednio, nie przez MKPT), jakie są koszty dostawy (spedytor, Poczta Polska) ?
-
- 500...624 posty
Co do mojej współpracy z zakładami TELTO trwa ona od kilku lat I jestem zadowolony .Większość transformatorów jakie dla mnie wykonali to sieciowe toroidy wg podanych napięć i prądów poszczególnych uzwojeń
W sprawie transformatorów mcz. to za wiele nie mogę powiedzieć bo zamawiałem u nich tylko 2 sztuki ultralinear pod kt 88 ale podałem wszystkie parametry ilość sekcji ,średnice drutów, sposób nawijania ,rodzaj kształtek. .Ja jestem z ich usług zadowolony nie drogo i terminowo.
W sprawie transformatorów mcz. to za wiele nie mogę powiedzieć bo zamawiałem u nich tylko 2 sztuki ultralinear pod kt 88 ale podałem wszystkie parametry ilość sekcji ,średnice drutów, sposób nawijania ,rodzaj kształtek. .Ja jestem z ich usług zadowolony nie drogo i terminowo.
Do kwietnia w kościele dobrze że zimy nie ma 

-
- 3125...6249 postów
Mnie bardziej interesują transformatory wyjściowe, ponieważ wytwórców zasilających jest wielu i produkty mają porównywalne. Chciałbym zorientować się, czy różnice między polskimi produktami (Telto/ZATRA - p. Leszek Ogonowski) są na tyle słyszalne, że ponoszenie większych wydatków da się jakoś uzasadnić.
-
- 9375...12499 postów
Podniosę temat bo chcąc zrobić wersję slim swojego preampa (jest na Fonarze opis) byłem zmuszony zamówić jakiś mały toroid z kilkoma uzwojeniami wtórnymi. Pozwoliłem sobie zadać pytanie kilku producentom wspomnianym w tym temacie. I co się okazało? Niektórzy mając napisane na stronie hasło "wykonamy dla Ciebie każde trafo" odmówili wykonania tak małego 30-sto watowego toroidu. Niektórzy jak INDEL dowalili cenę z kosmosu - 150PLN netto. Najtaniej i najszybciej wykonał to człowiek z http://www.toroidy.pl. Całość kosztów to 63PLN (z VAT; przesyłką). Polecam choć jeszcze nie zamontowałem i nie odpaliłem, ale wygląda całkiem solidnie.
-
- 375...499 postów
-
- 9375...12499 postów