Uploaded with ImageShack.us
W środku siedzi lampa philipsa ona ma w swojej nazwie litery a,k,8,1 juz zapomniałem co to tak czy siak gdy zwiększam poziom szumów lampa świeci jaśniej
Uploaded with ImageShack.us
W środku siedzi lampa philipsa ona ma w swojej nazwie litery a,k,8,1 juz zapomniałem co to tak czy siak gdy zwiększam poziom szumów lampa świeci jaśniej
K81A - dioda szumowa. Jest to dioda z katodą wolframową, pracującą z prądem nasycenia katody, wtedy poziom szumów jest największy. Moc szumów reguluje się prądem emisyjnym katody, czyli jej temperaturą.
To jeszcze na takich uczą na laborkach? Trudno się potem dziwić jacy fachowcy wychodzą z tytułem mgr inż. Po studiach w pracy dostając do ręki Fluke nie wie co z tym zrobić taki "magister"
U mnie już nie No może nie wszędzie, w laboratorium metrologi głównie sprzęt Agiienta i Hamega, również w innych laboratoriach, chociaż w wielu na półkach ze sprzętem stosy V-ek różnej generacji (raczej nie używane, chyba szkoda wywalać). Taki sprzęt jak pokazany się zdarza, ale bardzo rzadko.
Brencik pisze:
To jeszcze na takich uczą na laborkach? Trudno się potem dziwić jacy fachowcy wychodzą z tytułem mgr inż. Po studiach w pracy dostając do ręki Fluke nie wie co z tym zrobić taki "magister"
Za to wie co pokazuje miernik. Dzisiaj magister uczony na cyfraku nie potrafi nawet powiedzieć jaki uchyb ma miernik.
Jakieś 9 lat temu miałem na polibudzie laborki z eksploatacji maszyn i na jednym z ćwiczeń miernik miał wskaźnik na nixie. Ciekawe czy nadal go używają.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.