Logo najwazniejsze :-))
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Logo najwazniejsze :-))
Dla publiki niewazne jest na jakim sprzecie gra, najwazniejsze jest aby publicznosc widziala odpowiednie logo...

Aleksander Niemand
Re: Logo najwazniejsze :-))
Dobrze, że za scenografią stoją Engle a nie Valvestate'y 

Z drugiej strony - nie wiem czy to na dużych koncertach norma z takimi atrapami. Faktem jest, że gdyby tam na prawdę były wzmacniacze i kolumny to koleś ze zdjęcia byłby już głuchy (i wielu innych pewnie też). A pomijając kwestie loga ściana głośników za plecami gitarzysty dodaje, hmm... dramaturgii.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Chyba nie koniecznie chodzi o logo. To raczej kwestia wystroju. Ktoś może stwierdził, że będzie to dobrze wyglądać i pewnie miał rację. Myślę, że raczej niewiele osób wyciąga jakieś wnioski na koncertach na podstawie logo. Bardziej liczy się wrażenie jakie sprawia taka ściana paczek.
Masz rację, ale moim zdaniem logo poprawia kwestie finansowe.COB pisze:Chyba nie koniecznie chodzi o logo. To raczej kwestia wystroju. Ktoś może stwierdził, że będzie to dobrze wyglądać i pewnie miał rację. Myślę, że raczej niewiele osób wyciąga jakieś wnioski na koncertach na podstawie logo. Bardziej liczy się wrażenie jakie sprawia taka ściana paczek.
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Kiedyś na jakimś forum widziałem podobną fotkę, na której był bodajże Dimebag Darrel. Oprócz ściany atrap wzmacniaczy scena była jeszcze udekorowana ludzką czaszką.
Komentarz: "jeśli się jeszcze dowiem że czaszka to też atrapa to przestanę ściągać jego empetrójki z netu".
Komentarz: "jeśli się jeszcze dowiem że czaszka to też atrapa to przestanę ściągać jego empetrójki z netu".
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Hehe, IMMORTAL... Widziałem tę fotkę ze dwa dni temu w "Brechtach" na forum basscity.eu. Ktoś tam przytomnie zauważył, że tylko gitarzyści stosują takie atrapy, a za basistą przeważnie stoi na scenie prawdziwa lodówa Ampega a na niej head 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Byłem kiedyś na koncercie gdzie za gitarzystą na stołku stał jakiś piętnastowatowy tranzystorowy Marshall, którego logo miało większe rozmiary niż średnica zamontowanego głośnika (prawdopodobnie 8") i podstawiony był do tego mikrofon i wszystko szło na przody i monitory. I to wszystko bez żadnej atrapy!!! Ale może dlatego, ze koncert był lokalny 

- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
LOL, to już niezła jazda 
A ja na Castle Party chyba nie widziałem żadnego Marszałka, był za to jakiś Ampeg, Laboga i MB Dual Rectifier. Ale mogłem coś przeoczyć; jechałem tam nie dla gapienia się na sprzęt, a dla słuchania i patrzenia na zespoły [i publikę troszkę też
].

A ja na Castle Party chyba nie widziałem żadnego Marszałka, był za to jakiś Ampeg, Laboga i MB Dual Rectifier. Ale mogłem coś przeoczyć; jechałem tam nie dla gapienia się na sprzęt, a dla słuchania i patrzenia na zespoły [i publikę troszkę też

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Dość często basista wpina się na scenie w nagłośnienie przez wyjście XLR w piecu, bądź też line-out i DI-boxa... A do elektryka standardowo SM57 w połowie między końcem kopułki a początkiem zawieszenia głośnika
Chociaż zdarzają się "udziwnienia" typu SM57 z jednego głośnika w paczce i jakaś pojemnościówka na drugim głośniku...
Z ciekawostek - przeglądam ridera z koncertu Cannibal Corpse w krakowskim Studio - gitary były tam zbierane mikrofonami AUDIO-TECHNICA AE 2500.. - po dwa kanały na jedną gitarę..

Z ciekawostek - przeglądam ridera z koncertu Cannibal Corpse w krakowskim Studio - gitary były tam zbierane mikrofonami AUDIO-TECHNICA AE 2500.. - po dwa kanały na jedną gitarę..
-
- 250...374 postów
- Kontakt:

Ostatnio zmieniony wt, 3 sierpnia 2010, 13:41 przez kiepura47-51, łącznie zmieniany 1 raz.
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Owszem, bardzo często. Np. Geddy Lee od którejśtam trasy Rush zrezygnował z pieców na rzecz DI-Boxa. Zamiast nich na scenie postawił (pracujące!) suszarki do bielizny. Można to zaobserwować np. na DVD Rush in Rio. Stąd się wzięło powiedzenie o tym że Geddy ma "suche poczucie humoru".popiol17 pisze:Dość często basista wpina się na scenie w nagłośnienie przez wyjście XLR w piecu, bądź też line-out i DI-boxa....
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
Valvestate to dobre wzmacniacze czego od nich chcesz, Chuck Schuldiner na nich grał.painlust pisze:Dobrze, że za scenografią stoją Engle a nie Valvestate'y
A niech se grał jak mu odpowiadały. Dla mnie to syf.
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
Może i syf ale kupa studiów nagraniowych to ma na wyposażeniu. Od przyszłego tygodnia nagrywamy z zespołem płytkę w studio, gitary właśnie na Valvestate. To mimo wszystko są dobre głowy, na gitara.pl wszyscy narzekają że to gówno ale mocowo dobrze wypada, gainu też ma dostatek. W sam raz do jak to kiedyś określiłeś "śmierć metalu". 

Ostatnio zmieniony śr, 18 sierpnia 2010, 16:38 przez nerwus, łącznie zmieniany 1 raz.