Trochę nie lampowo ale elektronicznie-wykrywacz metalu w-4-p

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Trochę nie lampowo ale elektronicznie-wykrywacz metalu w-4-p

Post autor: IdeL »

Heyka. Nie mam gdzie zdobyć informacji więc może ktoś z Was naprawiał coś takiego - konkretnie wojskowy wykrywacz metalu W-4-P (lub podobny) - jak to cholerstwo się rozbiera????? Nie wie może ktoś???? Dumam już drugą godzinę - tępy pewnie jestem czy co ....

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź

Pozdroofki

Irek
IdeL
Piroman1024
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Piroman1024 »

A może obudowa jest zgrzana albo zalana żywicą lub coś - tak dla zabezpieczenia w warunkach polowych.
Jeżeli tak to ciężko będzie - opisz bardziej sposób połączenia obudowy(brak śrubek).
Jak możesz to zamieść jakieś zdjęcia.
"Mathematics is the language of nature"
Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: IdeL »

Piroman1024 pisze:A może obudowa jest zgrzana albo zalana żywicą lub coś - tak dla zabezpieczenia w warunkach polowych.
Jeżeli tak to ciężko będzie - opisz bardziej sposób połączenia obudowy(brak śrubek).
Jak możesz to zamieść jakieś zdjęcia.
hehe - nie ... już go otworzyłem - cała elektronika mieści się w rurze, ktora jest rekojescia - po prostu po zdjeciu pokrętła strojenia trzeba bylo zdjąć taką smieszną klapkę - wyjąc taki trzpień z rdzeniem - i ... tulejke !!! Wszystko wyszlo - tyle, ze trochę w kawałkach :evil: :evil:
Baterie się do niego wylały i zeżarło ścieżkę, nózki transformatora i takiego śmiesznego dławika...
Ale wielkie dzięki za zainteresowanie
IdeL