Sąsiad-złomiarz skądś to wydarł, żal mi się jej zrobiło..
Środek wygląda znośnie, jest pełna obsada lamp. Tak na szybko zauwazyłem, że sa porozsadzane smolaczki i raczej do wymiany elektrolit zasilacza.
Gdyby ktoś chciał, a jest z okolic Tarnowa, Krakowa, to może sobie przyjechac po nią.
Wartało dać 4-pak piwa? :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Wartało dać 4-pak piwa? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Poszukuję 1R5T.
-
- 2500...3124 posty
Re: Wartało dać 4-pak piwa? :)
Jak coś to rezerwujęelektrit pisze:Sąsiad-złomiarz skądś to wydarł, żal mi się jej zrobiło..
Środek wygląda znośnie, jest pełna obsada lamp. Tak na szybko zauwazyłem, że sa porozsadzane smolaczki i raczej do wymiany elektrolit zasilacza.
Gdyby ktoś chciał, a jest z okolic Tarnowa, Krakowa, to może sobie przyjechac po nią.

Pozdrawiam
Janusz
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 2500...3124 posty
"Znośnie", powiadasz? Stary, to radio wygląda jakby dwa lata temu opuściło fabrykę! 

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 3125...6249 postów
Ładne, także w środku radio. Dawaj ten czteropak bo sąsiadowi bardzo może się chcieć pić i odda pierwszemu lepszemu za 1 puszkę.
_
-
- 625...1249 postów
Radyjko "zaklepał" już sobie kolega zagore1 , i czuję, że znajdzie się ono dobrych rękach.
Na dobre ręce czeka też Stolica ( ta w ciemnej skrzynce) oraz Relax ( ten z blaszanymi ściankami bocznymi).
Ten obudowę ma w dobrym stanie, chassis w opłakanym, ale może posłużyć jako dawca organów.
Na dobre ręce czeka też Stolica ( ta w ciemnej skrzynce) oraz Relax ( ten z blaszanymi ściankami bocznymi).
Ten obudowę ma w dobrym stanie, chassis w opłakanym, ale może posłużyć jako dawca organów.
Poszukuję 1R5T.
-
- 2500...3124 posty
Berolina i Stolica są już u mnieelektrit pisze:Radyjko "zaklepał" już sobie kolega zagore1 , i czuję, że znajdzie się ono dobrych rękach.

Berolina w stanie bardzo dobrym. Chyba jedyne radio, na którym nie stała doniczka z kwiatkami. Po niewielkim przeszlifowaniu i nabłyszczeniu politurą obudowa będzie jak nowa.
Radio udało mi się już uruchomoć

Wymieniłem elektrolity,( bo przy próbie włączenia iskrzyła lampa prostownicza), przeczyściłem styki klawiszy ( płynem do styków), wymieniłem EABC80 bo była całkiem zajechana i radio ożyło - Gra głośno na wszystkich zakresach. Do zrobienia został mi:
- potencjometr głośności bo jest przekręcony i nie da się radia sciszyć

- założyć linki skali bo obie są zerwane.
Wołyń 1943. Pamiętamy!