Przepraszam za wrzepienie tego OT postu pomiędzy lampy, ale - zaprawdę powiadam Wam - nie wiem za bardzo, gdzie go umieścić
Wreszcie rozgryzłem do końca pewną zawiłość swojego programu (Zoner Media Explorer) do obóbki zdjęć - używam go także do "odzysku" schematów i płytek drukowanych z fotografii w Allegro i zrobionych "z perspektywy"
Co o tym sądzicie???
Pzdr. ZoltAn
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz, 8 maja 2005, 20:21 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 2 razy.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Dobre
Mam parę fotek robionych wnętrzom urządzeń pod dużym kątem. Wyglądają beznadziejnie (w szczególności gdy jest to np. tabliczka znamionowa). Taki program mógłby znacznie poprawić wartość informacyjną zdjęć.
Program do obróbki zdjęć cyfrowych Zoner Media Explorer jest bardzo mało znany w Polsce, za to popularny w Czechach i Słowacji.
Obecnie używam Zoner'a M.E.6
Jest wygodny i porównywalny z ACDC pod wzgledem jakości - a dużo łatwiejszy w użyciu.
Załadujcie sobie, Koledzy, darmowy już program (i to się nazywa porządna firma - a nie jakieś popierdzielone Microsofty czy ACDC - która starsze wersje swoich programów udostępnia za darmo!!!) w nieco starszej, ale niewiele odbiegajacej od "szóstki" i równie funkcjonalnej, wersji ze strony:
Zaraz pewno zacznę ryczeć jak jeleń. Ściągnąłem program- ale pieruństwo jest po czesku (a ja nic nie panimaju ), ciekawi mnie czy jest jakieś "zangielszczenie"...
Otwórz tę stronę, wybierz i załaduj anglojęzyczny free Zoner Media Explorer 5 - albo któryś z triali (ale piątke i tak warto zgrać - zanim ja usuną jako staroć).
Pzdr. ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Marcus pisze:No właśnie też mnie to zdziwiło, jednak lista obsługiwanych formatów 5-ki nie zawiera formatu GIF.... :(
GIF od jakiegoś czasu nie jest wolnym formatem - algorytm kompresji danych w nim wykorzystany został opatentowany w USA, więc jak producent programu nie chce płacić characzu od każdej kopii to mógł go nie implementować. Ale nie ma co płakać, do internetu (i nie tylko) lepszy jest format PNG - plik jest mniejszy od GIFa dla tego samego pliku.