A myślałem, że żadna się nie zachowała :o
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
A myślałem, że żadna się nie zachowała :o
Teraz tylko czekać na EB3 i EF4. Niestety nie moja 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: A myślałem, że żadna się nie zachowała :o
A skąd zdjęcie? Bo zaczynam mieć nadzieję, że pojawi się w mojej kolekcjiOTLamp pisze:Teraz tylko czekać na EB3 i EF4. Niestety nie moja

-
- moderator
Kolejna, która istnieje w naturze - PAB1
. Niestety zdjęcie niewyraźne, ale można chyba przyjąć, że sprzedawca umie odczytać typ. Widać też chyba pierwszą literę P.
http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA ... olland-_JM
Może i AAB1 skądś wypłynie (celował bym w Italię), chociaż akurat wczesne Philipsy z trzydiodowym detektorem miały w tej roli ABC1 z systemem triodowym połączonym w diodę.

Może i AAB1 skądś wypłynie (celował bym w Italię), chociaż akurat wczesne Philipsy z trzydiodowym detektorem miały w tej roli ABC1 z systemem triodowym połączonym w diodę.
-
- moderator
No i nawet jest w dobrym miejscu, bo jednocyfrowa seria P na Południową Amerykę była produkowana. Ale $230 to lekka przesada, poczekam aż stanieje.OTLamp pisze:Kolejna, która istnieje w naturze - PAB1. Niestety zdjęcie niewyraźne, ale można chyba przyjąć, że sprzedawca umie odczytać typ. Widać też chyba pierwszą literę P.
BTW - pierwszy raz na MercadoLibre widzę coś ciekawego, już dawno przestałem tam zaglądać, i widzę, że to błąd.
Owszem, ale oktalowa (ścisłe odpowiedniki lamp amerykańskich), a nie wiedzieć czemu tylko PAB1 robili jako bocznostykową. Katalogi podają, że produkował ją również Telefunken.tszczesn pisze:
No i nawet jest w dobrym miejscu, bo jednocyfrowa seria P na Południową Amerykę była produkowana. Ale $230 to lekka przesada, poczekam aż stanieje.
Też dawno nie zaglądałem i wczoraj zajrzałem z nudów. Znalazłem też kilka egzotycznych Philipsów, możliwe że są na oktalowych lampach serii P lub O, ale niestety nie ma zdjęć od tyłu (albo są bardzo niewyraźne), a cena i tak kosmiczna. Swego czasu był też taki wynalazek:tszczesn pisze: BTW - pierwszy raz na MercadoLibre widzę coś ciekawego, już dawno przestałem tam zaglądać, i widzę, że to błąd.

Kolejny rodzynek