Generator i miernik czestotliwosci DIY
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Generator i miernik czestotliwosci DIY
10/12.5/16/20/25/31.5(32)/40/50/63(64)/80 x1/10/100 

-
- 1875...2499 postów
Przypuszczam, że to częstotliwości tego generatora dekadowego?
Tomek
-
- 1875...2499 postów
Potrzebne by bylo tylko 40 pozycji (10Hz-100kHz), jesli dobrze licze. Domyslam sie, ze pamieci nie ma juz miejsca na dodanie czegokolwiek? 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 1875...2499 postów
Nie ma. Mozna jedynie skorygować niektóre częstotliwości, żeby były równe tonom podstawowym, ale nie bardzo wiem czemu miałoby to służyć. Może strojeniu?TooL46_2 pisze:Domyslam sie, ze pamieci nie ma juz miejsca na dodanie czegokolwiek?
Tomek
-
- 1875...2499 postów
Tak sobie tylko glosno myslalem 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 375...499 postów
Czekałem do pierwszej sesji przychodzącej w moim banku. Tool niebawem opublikuje update listy zapewne.
Większość ludzi już wpłaciła, więc rozpoczynam zamawianie podzespołów i płytek
Jak coś będę wiedział o terminach - dam znać.
Pozdrawiam
Staszek
Większość ludzi już wpłaciła, więc rozpoczynam zamawianie podzespołów i płytek

Jak coś będę wiedział o terminach - dam znać.
Pozdrawiam
Staszek
Haha! Ten arszenik był zatruty!...
-
- 375...499 postów
Mam dobrą wiadomość - jednak enkodery będą z blaszką
Udało się załatwić 
W związku z tym nie będę robił modyfikacji płytki pod inne enkodery, niech zostanie już to co jest.
Pozdrawiam
Staszek

W związku z tym nie będę robił modyfikacji płytki pod inne enkodery, niech zostanie już to co jest.
Pozdrawiam
Staszek
-
- 1250...1874 posty
Moja wpłata wyjdzie najpóźniej jutro.
---EDIT---
Przelew wykonany.
---EDIT---
Przelew wykonany.
-
- 375...499 postów
2 dni byłem wyłączony z życia, ale już jestem.
Update wpłat wysłałem do Tool'a, nowa tabelka pojawi się zapewne niebawem.
Płytki i części zamówione. Część podzespołów już mam, reszta powinna dotrzeć niebawem. Płytki powinienem mieć około wtorku, będę informował o postępach.
Ponieważ potencjometr ma ośkę 4mm ze ścięciem, a enkoder ośkę 6,3mm, więc rozglądam się za gałkami, żeby nabywcom ułatwić życie. Mam już gałki do potencjometru (w cenie 1,50zł), do enkodera jeszcze nie mam w rozsądnej cenie. Jakby coś, przy regulowaniu kosztów wysyłki będzie można dopłacić za gałki.
Może Tool by dołożył do tabelki pozycję "gałki", a chętni niech się zgłaszają do Niego - przy regulowaniu reszty należności można będzie je doliczyć.
Moje prace nad maską nie posunęły się zbytnio, ale dzisiaj powinienem dostać porządną folię-filtr, błonę klejową 3M już dostałem, więc eksperymenty nastąpią, a efekty pokażę
Aha - powyższe nie jest żartem prima-aprilisowym, uprzedzając ewentualne wątpliwości...
Update wpłat wysłałem do Tool'a, nowa tabelka pojawi się zapewne niebawem.
Płytki i części zamówione. Część podzespołów już mam, reszta powinna dotrzeć niebawem. Płytki powinienem mieć około wtorku, będę informował o postępach.
Ponieważ potencjometr ma ośkę 4mm ze ścięciem, a enkoder ośkę 6,3mm, więc rozglądam się za gałkami, żeby nabywcom ułatwić życie. Mam już gałki do potencjometru (w cenie 1,50zł), do enkodera jeszcze nie mam w rozsądnej cenie. Jakby coś, przy regulowaniu kosztów wysyłki będzie można dopłacić za gałki.
Może Tool by dołożył do tabelki pozycję "gałki", a chętni niech się zgłaszają do Niego - przy regulowaniu reszty należności można będzie je doliczyć.
Moje prace nad maską nie posunęły się zbytnio, ale dzisiaj powinienem dostać porządną folię-filtr, błonę klejową 3M już dostałem, więc eksperymenty nastąpią, a efekty pokażę

Aha - powyższe nie jest żartem prima-aprilisowym, uprzedzając ewentualne wątpliwości...

-
- 1875...2499 postów
Czolem wszystkim 
Leci kolejna aktualizacja.
I po raz moze ostatni -- Panowie: lukasz_t, kiepura47-51 oraz golashky proszeni sa o kontakt ze mna via PW. Przy nastepnej aktualizacji bede zmuszony nie brac Was juz pod uwage, choc juz w tym momencie nie jestem pewien, czy MalKontent bedzie w stanie zamowic dodatkowe 3 zestawy dla Was
Pls o kontakt asap!

Leci kolejna aktualizacja.
I po raz moze ostatni -- Panowie: lukasz_t, kiepura47-51 oraz golashky proszeni sa o kontakt ze mna via PW. Przy nastepnej aktualizacji bede zmuszony nie brac Was juz pod uwage, choc juz w tym momencie nie jestem pewien, czy MalKontent bedzie w stanie zamowic dodatkowe 3 zestawy dla Was

Ostatnio zmieniony pn, 3 maja 2010, 10:15 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 1875...2499 postów
Jeśli mogę podpowiedzieć, to lepiej żeby gałka do potencjometru miała dużą średnicę, bo można precyzyjnie ustawić poziom sygnału wyjściowego. Gałka do enkodera powinna być o małej średnicy, bo to pozwala nią szybciej kręcić.MalKontent pisze:[...]Mam już gałki do potencjometru (w cenie 1,50zł), do enkodera jeszcze nie mam w rozsądnej cenie.
Zobacz gałkę w mierniku lamp z EP - mała średnica, tania i mocowana na wcisk.
Tomek
-
- 375...499 postów
Witam poświątecznie 
Update wpłat (jedna zguba nam się znalazła) poszedł do Tool'a, opublikuje jak zwykle z dokładnością do różnicy czasu
Dostałem informację, że płytki będą dzisiaj gotowe i zapewne jutro wyruszą w podróż do mnie. Jak będę miał potwierdzoną wysyłkę, to poinformuję. Jest więc szansa, że do końca tygodnia wszystko powinno być zgromadzone i nastąpi okupacja przeze mnie poczty
Czy brak informacji o chęci otrzymania gałek wynika z braku zainteresowania takowymi, czy też z (przed)świątecznego braku czasu na zaglądanie do Triody?
Pozdrówka
Staszek

Update wpłat (jedna zguba nam się znalazła) poszedł do Tool'a, opublikuje jak zwykle z dokładnością do różnicy czasu

Dostałem informację, że płytki będą dzisiaj gotowe i zapewne jutro wyruszą w podróż do mnie. Jak będę miał potwierdzoną wysyłkę, to poinformuję. Jest więc szansa, że do końca tygodnia wszystko powinno być zgromadzone i nastąpi okupacja przeze mnie poczty

Czy brak informacji o chęci otrzymania gałek wynika z braku zainteresowania takowymi, czy też z (przed)świątecznego braku czasu na zaglądanie do Triody?
Pozdrówka
Staszek
-
- 1250...1874 posty
Jeśli jest możliwość kupienia ładnych i dopasowanych galek, to jak najbardziej wezmę 

-
- 1875...2499 postów
Osoby chetne na galy
prosze o zgloszenia -- albo w watku albo na PW 

Ostatnio zmieniony śr, 7 kwietnia 2010, 09:39 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com