Witam
Budował już ktoś wzmacniacz SOLDANO SLO100?
Jeżeli tak to mógło by się podzielić spostrzeżeniamin na temat budowy tego wzmacniacza.
Ponieważ być może będe budował ten wzmacniacz i chciał bym wiedzieć jakie niespodzianki się kryją podczas jego uruchamiania.
Hmm Jesli wszystko dobrze zmontujesz wzmacniacz musi chodzic od pierwszego pstryknięcia . Sam w sobie SLO jest troche "jasny" ale możliwości naprawde spore. Pokusil bym sie w nim o kilka modów (np. calkowite odseparowanie kanałow, jakis maly dopalacz w kanale Lead, wystarczyl by nawet kondziorek przy pot. ginu, itp) Pewnie bedziesz zmuszony zastosowac zwykle przekazniki zamiast optorezystorów, zwróć baczna uwage na ich zasilanie. (chociaz juz widzialem, ze mozna VTLe kupic w "miare" dobrej cenie)
W razie pytań wal
vtl sie robi samemu
kupiujesz w TME ldr07 , kawalek izolacji termokurczliwej , czerwony led , troche farbki aby zapackac koncowki i jest vtl jak ta lala.
coprawda ldr07 maja nieco rozrzutu parametrow , ale przy odrobinie pomyslunku mozna sklecic.
wszystko racja ale dac 10 zl za sam fotorezystor zupelnie sie nie oplaca,
a i parametry ma nie zaciekawe (300kOhm) i jest za wolny
np VTL5C3 kosztuje 15zł
co ty na to panie
Witam
Planuję właśnie zrobić dwa oddzielne kanały.A co do tych LDR'ów to mam PCB gdzie zastosowano przekaźniki.
Pomoc się przyda.Jak coś jakieś mody do tego wzmaka to zapraszam na moje forum poświęcone budowie wzmacniaczy i efektów gitarowych.
Adres w profilu.
Też chciałem robićtego slo 100, ale stwierdziłem, że nie potrzebuję czegoś tak róznorodnego, zamiast tego wolę"jedno a dobrze", dlatego postanowiłem robić kanał red z mesy boogie dual rectifier. Zobaczymy co z tego wyjdzie