MalKontent pisze:Tool, jak chcesz pomóc, to zrób pliz zestawienie zbiorcze elementów (Typ, wartość, ilość), uwzględniające elementy wyrzucone przez Traxmana i sprawdź 3 razy
I'm on it Jak wroce z pracy to sie za to wezme. Czyli za jakies 2h Z reszta Twoich postulatow sie zgadzam
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że najdroższym elementem "Dwumikroprocesorowego generatora DDS z cyfrowym wskaźnikiem częstotliwości i enkoderem nastawnym" jest... wzmacniacz operacyjny OPA2604
Pytałeś chłopaków kiedy będą? Jeśli zamówisz towar którego akurat nie ma w magazynie to go sprowadzą i doślą na własny koszt. Może trzeba będzie czekać na te kostki zaledwie parę dni?
Hmmmm właśnie przeglądnąłem pierwszy post -- wygląda na to, ze i BOM jak i plytka do produkcji tam sa Przeglądnę jeszcze schemat w kontekście BOMu, ale nie wierze, ze traxman się pomylił
EDIT: przerzucam listę do Excela żeby było łatwiej liczyć, zaraz wrzucę
Ostatnio zmieniony czw, 18 marca 2010, 08:36 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
Ja bym sprawdził Maritex mają dość dobre ceny i chyba będzie tam wszystko co potrzeba. BTW mnie tez dopiszcie do projektu wezmę komplet czyli PCB+elementy.
EDIT: Z kalkulatora PCB na www.prototypy.com wyszło sztuka płytki 25 PLN z soldermaską i opisami bez opisów 22 PLN. Przy ilości 20 szt.
OK, traxman wrzucil liste w xls. Pozwolilem sobie dodac podstawki pod IC i PCB do BOM. W zalaczniku xls z kalkulatorem kosztow od razu. Ilosci sprawdzilem ze schematem i sie zgadzaja
EDIT: BOM w ostatnim poscie na tej stronie
Ostatnio zmieniony czw, 18 marca 2010, 12:45 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdr,
-Tomek Drabas
rufio pisze:
EDIT: Z kalkulatora PCB na http://www.prototypy.com wyszło sztuka płytki 25 PLN z soldermaską i opisami bez opisów 22 PLN. Przy ilości 20 szt.
Proponuje się jeszcze dowiedzieć w merkarze. Nie polecam drukowane.pl Jeśli to różnica w cenie 3 zł, to ja bym był za opisami. Zawsze to trochę ułatwia lutowanie. Przy tej cenie biorę dwie płytki.
Jeśli by się okazało, że od jakiejś ilości PCB cena jest niższa a zabraknie chętnego na ostatnie PCB to aby obniżyć cenę mogę wziąć tą decydującą o zniżce 1 sztukę.
MalKontent pisze:Na razie delikatnie zbieram oferty. W TME brak ostatnio ATtiny2313, więc rozglądam się za alternatywnym dostawcą, gdzie kupię większość elementów (bo kupić u 10 dostawców którzy mają najtaniej cośtam jest bez sensu, zjedzą nas koszty przesyłek).
Painlust czyli zostajesz tylko przy prockach, czy upgrade'ujesz sie do pelnego zestawu elementow?
Transformator mi calkiem z glowy wylecial -- dodalem do BOM
BOM.xls
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw, 18 marca 2010, 23:00 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdr,
-Tomek Drabas