Marcin K. pisze:Jak plasticzek był to ma być Ano ja tak poluję na napis Zwezda i nikt nie chce użyczyć w celu kopiowania
Ja nie chcę pożyczać tych plastików.
Mnie chodzi tylko o odbitkę na kartce papieru, a jednak ciężo to idzie
Próbowałem pożyczyć napis BEETHOVEN i też kicha
Właśnie przywiozłem Eroicę z numerem 2381 ,brak głośnika ,ale nie ma znaku po transformatorze.Wychodzi na to że był tam głośnik Philipsa.Deska bez znaku mocowania transformatora,tak że z takim numerem były montowane jeszcze te głosniki.
sony9 pisze:Właśnie przywiozłem Eroicę z numerem 2381 ,brak głośnika ,ale nie ma znaku po transformatorze.Wychodzi na to że był tam głośnik Philipsa.Deska bez znaku mocowania transformatora,tak że z takim numerem były montowane jeszcze te głosniki.
Gratuluję zakupu i dziękuję za informację o nr Eroici.
Pozdrawiam
Janusz
sony9 pisze:Właśnie przywiozłem Eroicę z numerem 2381 ,brak głośnika ,ale nie ma znaku po transformatorze.Wychodzi na to że był tam głośnik Philipsa.Deska bez znaku mocowania transformatora,tak że z takim numerem były montowane jeszcze te głosniki.
Witam!
Czy kolega ma w tej EROICE plastiki maskujące przy klawiszach?
Pozdrawiam
Janusz
Mam dolny plastik,górnego niestety brak ,ale jest wyrazny ślad po nim.Czytałem że kolega poszukuje i próbowałem to odrysować,ale nie za bardzo to wychodzi.Jeszcze spróbuje jak się uda to dam znać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[quote="sony9"]Mam dolny plastik,górnego niestety brak ,ale jest wyrazny ślad po nim.Czytałem że kolega poszukuje i próbowałem to odrysować,ale nie za bardzo to wychodzi.Jeszcze spróbuje jak się uda to dam znać.[/quotey
Jaky kolega przyłożył przeźroczystą kalkę wystarczy połowa .
Marcin K. pisze:Może wie ktoś jaka jest tajemnica tego iż w kilku już modelach brakuje tych plastików? Podobnie jak z gałkami i ściankami tylnymi w Pionierach
Te plastiki były przybite małymi gwoździami widocznie nietrwale bo u mnie był tylko ślad po gwoździach.
W Eroice którą posiadam plastiki miały (plastikowe bolce to była całość wciskana do otworów w skrzyni), te bolce zostały z tego dużego w obudowie.Małego nie próbuje nawet ściągać bo napewno pękną.Jeden zresztą już jest pękniety.Dlatego nikt nie demontuje,jedyna rada próbować odrysować,jak będę miał trochę czasu to jeszcze spróbuje.
sony9 pisze:W Eroice którą posiadam plastiki miały (plastikowe bolce to była całość wciskana do otworów w skrzyni), te bolce zostały z tego dużego w obudowie.Małego nie próbuje nawet ściągać bo napewno pękną.Jeden zresztą już jest pękniety.Dlatego nikt nie demontuje,jedyna rada próbować odrysować,jak będę miał trochę czasu to jeszcze spróbuje.
sony9 pisze:Odrysowałem połówki plastików,może coś z tego odtworzysz.Jedno zdjęcie i jeden skan.
Dziękuję
Dzisiaj wymieniłem w Eroice elektrolity i radio ożyło. Nawet na Ukf-ie odbiera kilka programów.
Na razie nowe elektrolity wiszą od spodu jak winogrona , ale planuję je włożyć do środka starych elektrolitów.
Pozostało mi wycięcie z szablonu tych kremowych nakładek.