Generator i miernik czestotliwosci DIY
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Re: Generator i miernik czestotliwosci DIY
dla mnie też: PCB+elementy(+zaprogramowany procek jakby było możliwe)
-
- 1875...2499 postów
Ok, uaktualnilem. Teraz pytanie -- na chwile obecna mamy 12-14 PCB i 10 zestawow elementow -- czy ktos podjalby sie hurtowo zaprogramowania prockow? Odpadalaby wtedy zabawa samemu w programowanie. Ja pewnie sprobuje---dla sportu---samemu zaprogramowac
ale obawiam sie, ze moja lokalizacja oraz doswiaczenie w programowaniu prockow raczej mnie dyskwalifikuja by podjac sie zrobienia tego hurtem
Ktos chetny?

Ostatnio zmieniony czw, 18 marca 2010, 12:59 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 375...499 postów
Jeśli miałbym to pilotować, to niewątpliwie procesory wysłałbym zaprogramowane... To chyba oczywiste 

Haha! Ten arszenik był zatruty!...
-
- 1875...2499 postów
Wolalem sie upewnic 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 9375...12499 postów
Na zaprogramowany procek mógłbym reflektować.
-
- 1875...2499 postów
Czy ktoś może zachował ten filmik z generatorem i oscyloskopem, do którego kiedyś zamieściłem link. Chciałem dodać opisy, ale filmu nie zachowałem a z serwera też już usunęli.
Tomek
-
- 1 post
Jeśli się jeszcze można dopisać, to jestem na końcu listy:
Potwierdzone
1/ fugasi -- PCB + elementy
2/ dolphin123 -- PCB + elementy
3/ ja -- PCB + elementy
4/ Tomek -- out -- jak bedzie robione PCB to tak
5/ MalKontent -- PCB + elementy
6/ MStaniszczak -- 1-2 PCB
7/ Thereminator -- PCB + elementy
8/ Arturo -- PCB + elementy
9/ freostrowiec -- PCB + elementy
10/ lukasz_t -- PCB
11/ megabit -- elementy
12/ sppp -- PCB + elementy
13/ nxn68 -- PCB + elementy
14/ velsper -- PCB
15/ painlust -- procek
16/ golashki - PCB + elementy (z prockiem)
Pls o potwierdzenie
1/ efekt02
2/ zakrzesiu
Potwierdzone
1/ fugasi -- PCB + elementy
2/ dolphin123 -- PCB + elementy
3/ ja -- PCB + elementy
4/ Tomek -- out -- jak bedzie robione PCB to tak
5/ MalKontent -- PCB + elementy
6/ MStaniszczak -- 1-2 PCB
7/ Thereminator -- PCB + elementy
8/ Arturo -- PCB + elementy
9/ freostrowiec -- PCB + elementy
10/ lukasz_t -- PCB
11/ megabit -- elementy
12/ sppp -- PCB + elementy
13/ nxn68 -- PCB + elementy
14/ velsper -- PCB
15/ painlust -- procek
16/ golashki - PCB + elementy (z prockiem)
Pls o potwierdzenie
1/ efekt02
2/ zakrzesiu
-
- 250...374 postów
Ja mam, wrzucam właśnie na wrzutę, zaraz podam link.Tomasz Gumny pisze:Czy ktoś może zachował ten filmik z generatorem i oscyloskopem, do którego kiedyś zamieściłem link. Chciałem dodać opisy, ale filmu nie zachowałem a z serwera też już usunęli.
Ech, nie dość, że przekonwertowali, to jeszcze jakieś reklamy się pojawiły.
Tutaj jest oryginalny plik w ZIP:
http://rapidshare.com/files/364534732/ddsgen.zip.html
-
- 1875...2499 postów
-
- 375...499 postów
Przypominam, że procki są dwa.
Czy Szanowne Towarzystwo chce płytkę z soldermaską, opisem i w ogóle? Czy "po taniości"?
Czy Szanowne Towarzystwo chce płytkę z soldermaską, opisem i w ogóle? Czy "po taniości"?
-
- 9375...12499 postów
oba muszą być oprogramowane?
-
- 625...1249 postów
Procek bez programu to pewnie nie pojedzie.
Jak dla mnie płytka może być po taniości, ale oczywiście dostosuję się do większości, jeśli większość będzie chciała profeskę.
Jak dla mnie płytka może być po taniości, ale oczywiście dostosuję się do większości, jeśli większość będzie chciała profeskę.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 1875...2499 postów
Soldermaska ułatwia lutowanie powierzchniowe (cyna się mniej rozlewa), ale może być droga. Opisy bym sobie darował.MalKontent pisze:Czy Szanowne Towarzystwo chce płytkę z soldermaską, opisem i w ogóle?
Tomek
-
- 1875...2499 postów
A jak to wyglada cenowo? Bo ja bladego pojecia nie mam
Zeby moc zdecydowac to mysle, ze moze orientacyjnie trzeba by wiedziec, ile ktora wersja kosztowalaby...
Tak pi()*gate 

Ostatnio zmieniony czw, 18 marca 2010, 12:58 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 375...499 postów
Na razie delikatnie zbieram oferty. W TME brak ostatnio ATtiny2313, więc rozglądam się za alternatywnym dostawcą, gdzie kupię większość elementów (bo kupić u 10 dostawców którzy mają najtaniej cośtam jest bez sensu, zjedzą nas koszty przesyłek).
Oferty na płytki zbiorę, jak dostanę od Adama pliki z programu CAD, umożliwiające zamówienie profesjonalnej PCB. Chętnie bym pomolestował Go jeszcze, żeby zrobił alternatywne dziurki w płytce do zamontowania enkodera ALPS - mam tego od cholery w domu (bez pstryczka, a więc kompatybilny z Bournsem), zmontowałbym i sprawdził działanie, w razie czego byłby tańszy enkoder do wyboru.
Mam nadzieję do niedzieli przedstawić Wam ofertę zestawów, analogicznie jak to uczynił Adam z miernikiem lamp. Myślę, że nie ma sensu, przy takiej ilości elementów, robienia 15 różnych zestawów. Przewiduję takie:
A) Płytka + procesory
B) Płytka + komplet elementów (dyskretne SMD z lekkim nadmiarem, jakby coś się w lutowaniu nie powiodło)
Z) Same zaprogramowane procki (jeśli ktoś się bardzo uprze bez płytki)
Tool, jak chcesz pomóc, to zrób pliz zestawienie zbiorcze elementów (Typ, wartość, ilość), uwzględniające elementy wyrzucone przez Traxmana i sprawdź 3 razy 
Oferty na płytki zbiorę, jak dostanę od Adama pliki z programu CAD, umożliwiające zamówienie profesjonalnej PCB. Chętnie bym pomolestował Go jeszcze, żeby zrobił alternatywne dziurki w płytce do zamontowania enkodera ALPS - mam tego od cholery w domu (bez pstryczka, a więc kompatybilny z Bournsem), zmontowałbym i sprawdził działanie, w razie czego byłby tańszy enkoder do wyboru.
Mam nadzieję do niedzieli przedstawić Wam ofertę zestawów, analogicznie jak to uczynił Adam z miernikiem lamp. Myślę, że nie ma sensu, przy takiej ilości elementów, robienia 15 różnych zestawów. Przewiduję takie:
A) Płytka + procesory
B) Płytka + komplet elementów (dyskretne SMD z lekkim nadmiarem, jakby coś się w lutowaniu nie powiodło)
Z) Same zaprogramowane procki (jeśli ktoś się bardzo uprze bez płytki)