QQEO3/12 Co to takiego?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
QQEO3/12 Co to takiego?
Witajcie! Jestem tu nowy, ale nie znalazłem działu gdzie można by się przedstawić. Dosyć dużo czasu spędzam na forum, ale dopiero teraz postanowiłem się ujawnić. I mam do tych bardziej obeznanych w temacie pytanie, wiecie co to za lampa o oznaczeniu QQEO3/12? Mamy ich cały karton w szkole a w żadnym katalogu ani atlasie lamp jej nie znaleźliśmy w szkole. Dzięki serdeczne z góry i pozdrawiam ;]
-
- 1875...2499 postów
Re: QQEO3/12 Co to takiego?
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 500...624 posty
Jak chcecie ten karton trochę przewietrzyć to chętnie przyjmiemy 

-
- 5...9 postów
Aaa dzięki za odpowiedź. Raczej właściciel tego kartonu nie bardzo będzie chciał go "przewietrzać" ;P Ma jeszcze kilka kartonów lamp i zastanawia się nad sprzedażą tego bo wszystko nówki. Z tego co widziałem tam miał cały karton PCC85 RFT nówek i jeszcze z 3 rodzaje, ale to będę wiedział jutro.
Edit: Już wiem co tam jeszcze ma w tej magicznej szafie, mianowicie karton EF95, oraz 5763
Edit: Już wiem co tam jeszcze ma w tej magicznej szafie, mianowicie karton EF95, oraz 5763
Ostatnio zmieniony pt, 5 marca 2010, 22:23 przez sydnejek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 375...499 postów
Na QQE 03/12 moza wykonać piekny stopień koncowy nadajnika do 200Mhz ( p out do 15W )
Co do 5763 to jets to pentoda nadawcza o P start 12W...
Pewnie ten karton to po naprawach FM 302... i podobnych radiotelefonów...
Co do 5763 to jets to pentoda nadawcza o P start 12W...
Pewnie ten karton to po naprawach FM 302... i podobnych radiotelefonów...
Cześć
Jakby ktoś chciał to dysponuję sporym zapasem qqe03/12 tesli i 5763 prosto z USA
Lampy nowe, sam rozwalałem karton zbiorczy 
Są chętni? Po 30 sztuk z każdego rodzaju mogę się wyzbyć
Pozdrawiam Maciej
Jakby ktoś chciał to dysponuję sporym zapasem qqe03/12 tesli i 5763 prosto z USA

Są chętni? Po 30 sztuk z każdego rodzaju mogę się wyzbyć

Pozdrawiam Maciej
-
- 3125...6249 postów
Niezupełnie. W odróżnieniu od ELL80 niedasie jej zastosować w układzie UL jako że ma ona nie tylko wspólną katodę, ale i wspólną siatkę ekranującą. Jest to bardzo pomysłowa konstrukcja tetrody strumieniowej, gdzie jedna strona płaskiej katody należy do jednego systemu, druga - do drugiego. Siatki sterujące są tylko jednostronne, natomiast siatka ekranująca o konstrukcji identycznej jak w normalnych, pojedynczych lampach obejmuje całość, podobnie jak płytki wiązkujące (czyli siatka trzecia). Anody są znów jednostronne. I ZTCP "kukułka" cechuje się marnym nachyleniem w porównaniu z typowymi pentodami m.cz do jakich zalicza się też ELL80 (identyczne parametry, poza mocą żarzenia jak dwie lampy EL95), jak wszystkie tetrody strumieniowe zresztą.traxman pisze:I wzmacniacz można na niej zrobić i zamiennik ELL80
Ale jak pięknie świeci....
Lampa warta zainteresowania, kusiło mnie nawet połączenie obu systemów + S2 w jedną triodę, ale jakoś nie zabrałem się za finalizacje problemu. Gdzieś w świecie robiony jest komercyjny wzmacniacz m.cz na 4xQQ w PP nie potrafię teraz namierzyć linka, ale na 100% istnieje.
Lampa warta zainteresowania, kusiło mnie nawet połączenie obu systemów + S2 w jedną triodę, ale jakoś nie zabrałem się za finalizacje problemu. Gdzieś w świecie robiony jest komercyjny wzmacniacz m.cz na 4xQQ w PP nie potrafię teraz namierzyć linka, ale na 100% istnieje.
-
- 250...374 postów